Άρης: Η ταπεινότητα δεν έβλαψε κανέναν

Βασίλης Μάστορας06 Οκτωβρίου 2024

Για αλλού ξεκίνησε και γι’ αλλού το πάει φέτος ο Αρης. Με την αξία του. Και ταλέντο έχει και αγωνιστικό ρυθμό, οπότε δικαίως μετά τους αγώνες του Σαββάτου (5/10) βρέθηκε στην κορυφή της Stoiximan Super League. Το σημαντικότερο; Διαχειρίστηκε όπως έπρεπε τα 90 λεπτά του αγώνα με τη Λαμία.

 Αυτοί οι αγώνες με τις μικρομεσαίες ομάδες του Πρωταθλήματος είναι που κρύβουν κινδύνους. Ο φετινός Αρης, από τη στιγμή που βρήκε τον βηματισμό του, αν πάρουμε ως δείγμα γραφής τον αγώνα με τη Λαμία, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ναι, βοήθησε και το γρήγορο γκολ του Μορόν, αλλά δεν ήταν μόνον αυτό. Ο Αρης είχε διάθεση και ουσία στο παιχνίδι του. 

Συγχρόνως έκανε καλή διαχείριση του σκορ. Στο β’ ημίχρονο δεν ήταν τόσο πιεστικός, αλλά δεν έδωσε και πολλά δικαιώματα στη Λαμία. Οι «κίτρινοι» λοιπόν είχαν όλο το… πακέτο για να φθάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Χωρίς εκβιαστικές προσπάθειες και καταθέτοντας όλη την ποιότητα της ομάδας στο χορτάρι. Αυτή την οποία τη μνημονεύουν όλοι οι αντίπαλοι και που κάνει τη διαφορά στον φετινό Αρη. Που του επιτρέπει να «ξεκλειδώνει» αποτελέσματα και να βρίσκεται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Όπως την αγωνιστική περίοδο 2020-’21 που την 9η αγωνιστική ήταν στην κορυφή. Εκείνη τη χρονιά τερμάτισε τελικά 2ος την κανονική περίοδο με 51 βαθμούς, με πρώτο τον Ολυμπιακό που είχε 67 βαθμούς. Μετά τα πλέι οφ βρέθηκε στην 3η θέση με 61 β. έναντι 64β. του τρίτου ΠΑΟΚ.

Για τους αριθμολάγνους μπορεί να λένε κάτι αυτοί οι αριθμοί, ίσως και τίποτε.

Ο Αρης πρέπει να μην ασχολείται με τίποτε άλλο, εκτός από τον επόμενο αγώνα. Αν κάνει καλά τη δουλειά του, όλα τ’ άλλα θα έρθουν μόνα τους. Όπως το στραβοπάτημα της Α.Ε.Κ στο Αγρίνιο. Ακόμη μία απόδειξη ότι δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αγώνες. Η ομάδα που είναι αποτελεσματική, έχει ποιότητα και προσήλωση στον στόχο κάνει τον αντίπαλο να φαίνεται εύκολη υπόθεση. Διαφορετικά του δίνει δικαιώματα και τον… γιγαντώνει.

Σε κάθε περίπτωση ο Αρης απέδειξε φέτος ότι έχει ρόστερ ικανό να διαχειρίζεται όλες τις δυσκολίες. Όπως και τις τρεις απουσίες από την άμυνα (Φρίντεκ, Μάγιο, Φαμπιάνο), με ικανοποιητικό τρόπο. Γιατί οι ομάδες που έχουν στόχους, εκτός από ταπεινότητα, θα πρέπει να έχουν και την πολυτέλεια ενός ρόστερ με βάθος.

Οσο για την ταπεινότητα η οποία θα πρέπει να διακατέχει την ομάδα, κανείς δεν έχασε όταν την… ασπάζεται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.