Άρης: Η παρουσία του Ζαμόρα στο Κόπα Αμέρικα ανεβάζει τις μετοχές του

Γιώργος Στράντζαλης04 Ιουνίου 2024

Το όνομα του Άλβαρο Ζαμόρα άρχισε ν’ ακούγεται έντονα στη χώρα του (και όχι μόνο) μετά την πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη με τη φανέλα του Άρη. Μπορεί να μην ήταν από τα βασικά γρανάζια στην Κιτρινόμαυρη μηχανή και να μην είχε σταθερή παρουσία στην αρχική 11άδα, αλλά οι 40 συμμετοχές του, με τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ, ανέβασαν ήδη τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Για την ακρίβεια, τις διπλασίασαν. 

Ερχόμενος στον Άρη, από την… άσημη Ντεπορτίβο Σαπρίσα, η τιμή του ήταν 350 χιλιάδες ευρώ και μέσα σε μια σεζόν αυξήθηκε στις 700 χιλιάδες. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ασφαλώς και η παρουσία στην Εθνική του ομάδα, όπου πλέον είναι ενεργό μέλος και το φετινό καλοκαίρι αποτελεί την ευκαιρία του 22χρονου ν’ ανεβάσει ακόμη περισσότερες τις μετοχές του, ενδεχομένως να προσελκύσει και τα βλέμματα επάνω του. 

Ήδη αγωνίστηκε βασικός – και μάλιστα ήταν διακριθείς- στο φιλικό με την Ουρουγουάη, ενώ στα τέλη της εβδομάδας η Κόστα Ρίκα έχει δυο παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη ζώνη Κεντρικής Αμερικής, κόντρα σε Σεντ Κιτς και Γρενάδα. 

Το μεγάλο στοίχημα όμως για τη χώρα του και ασφαλώς για τον Ζαμόρα είναι οι αγώνες στο Κόπα Αμέρικα, που διεξάγεται στις ΗΠΑ. Η Κόστα Ρίκα είναι στον 4ο όμιλο με αντιπάλους την Βραζιλία, την Κολομβία και την Παραγουάη και ο ποδοσφαιριστής του Άρη υπολογίζεται στα βασικά πλάνα του Γκουστάβο Αλφάρο. 

«Δεν θέλω να αφήσω την ευκαιρία που έχω, γιατί μου κόστισε πολύ να την κερδίσω, έρχονται ευκαιρίες και πρέπει να ξέρεις πώς να τις εκμεταλλευτείς», παραδέχτηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο 22χρονος, που βλέπει την παρουσία του στη μεγάλη διοργάνωση ως μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί και να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά, έχοντας ασφαλώς στο πίσω μέρος του μυαλού του και το γεγονός ότι το Κόπα Αμέρικα είναι διοργάνωση που προσελκύει πολλά βλέμματα.

Ο Ζαμόρα έχει συμβόλαιο με τον Άρη άλλα τέσσερα χρόνια και οι Κιτρινόμαυροι είναι γεγονός ότι ποντάρουν στην εξέλιξη του Κοσταρικανού. Για την ακρίβεια, θεωρείται ένα σημαντικό πρότζεκτ το οποίο μπορεί (άμεσα) να φέρει κέρδος στην ΠΑΕ. Όπως είχε συμβεί δηλαδή με την περίπτωση του Λουίς Πάλμα, όπου ο Άρης είχε πετύχει διάνα με την επιλογή να του ανοίξει την πόρτα της Ευρώπης φέρνοντάς τον από μια ημιεπαγγελματική ομάδα στην Ονδούρα και μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια είδε την επένδυσή του να αποφέρει καρπούς με την μεταγραφή του Πάλμα στην Σέλτικ. 

Με βάση όσα λέγονται στην ΠΑΕ δεν θα είναι αρνητικοί στην προοπτική μιας πρότασης για τον Ζαμόρα – το ίδιο ισχύει για όποιον έρθει πρόταση – αρκεί να έχει βάση, να είναι ελκυστική και συμφέρουσα για το κλαμπ. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του Κοσταρικανού στο Κόπα Αμέρικα έχει μπόλικο ενδιαφέρον και είναι αρκετά πιθανό να προκαλέσει εξελίξεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.