Άρης: Η κλονισμένη εμπιστοσύνη του κόσμου στην ομάδα και μία ξεχωριστή χρονιά

Βασίλης Μάστορας25 Οκτωβρίου 2024

Ένα-ένα τα κομμάτια του παζλ, τα οποία δημιουργούν αισιόδοξη εικόνα για την επόμενη ημέρα του Αρη μπαίνουν στη θέση τους. Από τον άναρχο σχεδιασμό των προηγούμενων χρόνων, που έκανε τεράστιο θόρυβο, αλλά ο κρότος του όταν «έσκαγε» το όνειρο ήταν ακόμη μεγαλύτερος, μία εντελώς διαφορετική γραμμή πλεύσης. 

Δημιουργία ρόστερ στη φιλοσοφία του «σεμνά και ταπεινά», χαμηλοί οι τόνοι, ακόμη και μετά τις μεγάλες επιτυχίες, κι ένα γκρουπ που όλα δείχνουν ότι έχει στρογγυλέψει τις γωνίες που δημιουργούσαν πληγές. Ο,τι το καλύτερο για τον Αρη που επιβάλλεται να χτίσει και πάλι την εμπιστοσύνη με τον κόσμο του. Αυτή η οποία λαβώθηκε, απ’ ότι φαίνεται μετά το άδοξο τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου. 

Τα περίπου 7.500 εισιτήρια μέσο όρο, στους μέχρι τώρα αγώνες, μεταξύ των οποίων κι ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κάτι δείχνουν. Φανερώνουν το ράγισμα της σχέσης του κόσμου με την ομάδα. Ότι η εμπιστοσύνη για κάτι μεγάλο κλονίστηκε, παρότι η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά από οκτώ αγωνιστικές. Δεν είναι η πρώτη φορά. 

Το έκανε και πάλι η ομάδα με αυτή τη διοίκηση, αλλά η συσπείρωση του κόσμου ήταν τεράστια. Κατά μέσο όρο κάθε αγωνιστική κόβονταν σχεδόν τα διπλάσια εισιτήρια και στα ντέρμπι δεν έπεφτε καρφίτσα. Απ’ ότι φαίνεται όμως ο κόσμος ξενέρωσε από τα περσινά στραπάτσα από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και παρότι η φετινή ομάδα έχει καταθέσει όλα τα διαπιστευτήρια της που αποτελούν βάση για να χτίσει κάποιος ένα νέο όνειρο, ο κόσμος ακόμη κρατάει μικρό καλάθι. 

Προφανώς περιμένει ακόμη μεγαλύτερα πειστήρια. Αλλωστε έχει όλο το δίκαιο με το μέρος του. Κι αν δεν στήριξε αυτή την ομάδα από τα πέτρινα χρόνια της Γ’ Εθνικής μέχρι και τα χρόνια που αγωνίζεται στη Super League. Μεγάλη στήριξη, ακόμη και στις δύσκολες ημέρες. Τι εισέπραξε; Ευρωπαϊκές συμμετοχές οι οποίες τελικώς εξελίσσονταν σε… τραγωδίες και μεγέθυναν την απογοήτευση του κόσμου. 

Το Κύπελλο ήθελε ο κόσμος του Αρη που το καρτερεί από το 1970. Κι όταν η ομάδα, κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, δεν κατάφερε να μετουσιώσει το μεγάλο όνειρο, έρχεται το ξενέρωμα. Ισως στο χειρότερο timing. Στη χρονιά που ο Αρης έχει ικανοποιητική πληρότητα στο ρόστερ, που βγάζει την ποιότητα του στο χορτάρι και είναι ανταγωνιστικός. Στοιχεία τα οποία δεν τα είχε στον ίδιο βαθμό ακόμη και τις χρονιές που μπλέκονταν για πολλές αγωνιστικές στα πόδια των υπόλοιπων ομάδων του big5. 

Φέτος πολλά πράγματα είναι διαφορετικά. Η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών είναι Ισπανοί. Υπάρχει ένας κορμός ποδοσφαιριστών από την προηγούμενη χρονιά, επικρατεί ηρεμία και συναδελφική αλληλεγγύη στα αποδυτήρια και ο Αρης τα καταφέρνει τόσο στα ντέρμπι όσο και με τους θεωρητικά εύκολους αντιπάλους. Παίζοντας μάλιστα καλό ποδόσφαιρο. 

Τι απομένει; Να αποδείξει ότι θα έχει διάρκεια, γιατί από την 8η αγωνιστική καμία ομάδα δεν κέρδισε τίποτε. Ισως είναι αυτό που να περιμένει ο κόσμος για να μεγαλώσει η προσέλευση στο «Κλ. Βικελίδης». Θα το δείξει ο χρόνος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.