Άρης: Η ιδιαίτερη περίπτωση του Κίκε Σαβέριο

Γιώργος Στράντζαλης28 Ιουνίου 2023

Η συμφωνία του Αρη με τον 24χρονο winger Κίκε Σαβέριο μοιάζει δεδομένη και απομένει να διευκρινιστεί η χρονική διάρκεια της συνεργασίας αλλά και η μέρα άφιξής του ποδοσφαιριστή στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να ενταχθεί στην ομάδα.


Η περίπτωση του Ισπανού (με ρίζες από το Εκουαδόρ) είναι ιδιαίτερη καθότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή ο οποίος έμαθε τα βασικά του ποδοσφαίρου στη «Μασία», στη φημισμένη σχολή της Μπαρτσελόνα. Εκεί λειτούργησε για μια πενταετία (2015-20) έως ότου πάρει τη γενναία απόφαση αποχώρησης διακρίνοντας καμία προοπτική εξέλιξης και φοβούμενος ότι θα χαθεί στη δεξαμενή εκατοντάδων ποδοσφαιριστών που απλά πέρασαν από την περιβόητη καταλανική σχολή. Ο ποδοσφαιρικός βίος του Σαβέριο χωρίζεται σε δύο σκέλη καθώς εκείνο το καλοκαίρι του 2020 η Οσασούνα ήταν η ομάδα που πίστεψε στο ταλέντο του αλλά προτίμησε να τον στείλει για έναν χρόνο στην… αγκαλιά του Ζεράρ Πικέ καθώς ο τελευταίος είναι ο ιδιοκτήτης της Ανδόρα. 

Ο 24χρονος δεν μέτρησε καμία γεμάτη σεζόν – μετά τη φυγή του από την Μπαρτσελόνα – έως το 2021 όταν στο πλαίσιο δανεισμού στην Πονφεραντίνα βρήκε 29 αγώνες αλλά με ρόλο παίκτη ο οποίος ήταν μεταξύ ενδεκάδας και πάγκου. Θεωρητικά εκείνη η χρονιά (2021-22) θα σχημάτιζε το σκαλοπάτι στο οποίο θα πατούσε ενόψει του τρίτου και τελευταίου χρόνου του συμβολαίου του αλλά στα μέσα του Μάη υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα με συνέπεια να μείνει εκτός δράσης για διάστημα οκτώ μηνών. Χρειάστηκε να φτάσουμε στον Γενάρη του 2023 για να μπει ξανά σε ομάδα και για την ακρίβεια στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Το άλλοτε καμάρι της Γαλικίας αγωνίζεται στην 3η κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου και στο τέλος της φετινής χρονιάς απέτυχε στον στόχο της ανόδου. «Ο Σαβέριο ήρθε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όπου υπήρξαν διαδοχικές αλλαγές προπονητών. Σε μια προσπάθεια αλλαγής της ψυχολογίας της ομάδας, αρχικά χρησιμοποιήθηκαν στο βασικό σχήμα όλοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν τον Γενάρη αλλά προϊόντος του χρόνου, ο Κίκε έχασε τη θέση του. Επαιξε μόλις 420 λεπτά στον δεύτερο γύρο και σε πέντε παιχνίδια ήταν βασικός. Νομίζω ότι δεν ταίριαζε στο στιλ της ομάδας καθώς είναι ποδοσφαιριστής με ικανότητα στην κόντρα επίθεση αλλά η Ντέπορ προσπάθησε να παίξει ένα παιχνίδι ελέγχου της κατοχής», είπε στο Metropolis η συνάδελφος, Ζέλτια Ρεγκέιρο και αναφέρθηκε στις προεκτάσεις του σοβαρού τραυματισμού του. «Δεν είναι εύκολη η επιστροφή για κάθε ποδοσφαιριστή ο οποίος προέρχεται από επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα. Νομίζω ότι ο Κίκε δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον ψυχολογικό παράγοντα. Καθώς χανόταν ο στόχος για την Ντέπορ, μετά από ένα σημείο στέρεψαν οι ευκαιρίες γι’ αυτόν. Παραμένει ένας ποδοσφαιριστής με προοπτική, μη ξεχνάμε εξάλλου ότι ήταν στη Μασία αλλά στην Ντέπορ δεν ήταν έτοιμος να αντέξει τον ανταγωνισμός της θέσης», συμπλήρωσε.

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα κατέληξε στην περίπτωση του Κίκε Σαβέριο λογαριάζοντας τον ποδοσφαιριστή που ήξερε πριν τον σοβαρό τραυματισμό του και εκτιμώντας προφανώς ότι μπορεί να επανέλθει από τη στιγμή που θα λειτουργήσει σε περιβάλλον εμπιστοσύνης. Πρόκειται εξάλλου για έναν winger για τον οποίον κάποτε ενδιαφέρθηκαν ισχυρά ευρωπαϊκά club αλλά η υψηλή ρήτρα του συμβολαίου του σε συνδυασμό με την προσδοκία ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε παίκτης της πρώτης ομάδας, τον κράτησαν στη Βαρκελώνη. Με την απόκτησή του είναι ευνόητο ότι ο Αρης βάζει ένα στοίχημα με την προσδοκία της επιστροφής του παίκτη στο σημείο που ήταν προ του τραυματισμού του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.