Άρης: Η ενίσχυση παίζει στις… καθυστερήσεις

Metrosport Team27 Ιανουαρίου 2024

Το πλάνο περί άμεσων κινήσεων ποιοτικής ενίσχυσης της ομάδας περιλάμβανε την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των μεταγραφών στις αρχές του Γενάρη, τελικώς όμως φτάσαμε στα τέλη του μήνα και είναι φανερό πλέον ότι ο Άρης… παίζει στις καθυστερήσεις για να καλύψει σημαντικά κενά που έχει στο ρόστερ του.

Αν εκληφθεί ως δεδομένη η συμφωνία για τον δανεισμό του Τζούισον Μπένετ από τη Σάντερλαντ - καθώς οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν προχωρήσει και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες – τότε οι «κίτρινοι» θα πρέπει να προχωρήσουν σε ακόμη τρεις κινήσεις για να θωρακιστούν και κυρίως να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ξεκινώντας από την περίπτωση του 19χρονου winger από την Κόστα Ρίκα, οι πληροφορίες που μετέφεραν οι Άγγλοι περί σημερινής άφιξης του παίκτη στη Θεσσαλονίκη δεν επιβεβαιώθηκαν από τους «κίτρινους» οι οποίοι έβαλαν έναν χρονικό ορίζονται 48ώρου για την έλευση του παίκτη και φυσικά την ένταξή του στις προπονήσεις της ομάδας. Στα ίδια δημοσιεύματα οι Άγγλοι στάθηκαν και στο ενδιαφέρον της Χιμπέρνιανς για τον παίκτη. Ωστόσο, αυτή η υπόθεση μοιάζει «τελειωμένη» αλλά δεν καλύπτει τις βασικές ανάγκες της ομάδας.

Αυτές βρίσκονται σε άλλες θέσεις. Για παράδειγμα, καθώς θεωρείται θέμα χρόνου η έκδοση οριστικού διαζυγίου με τον Ρόναλντ Ματαρίτα, είναι αναγκαία η προσθήκη αριστερού μπακ. Η «Μ» μετέφερε και χθες ότι οι «κίτρινοι» βρίσκονται στο τελικό στάδιο των επαφών με παίκτη ο οποίος ανήκει σε άλλη ομάδα (στην Ιβηρική Χερσόνησο) στην οποία δεν έχει ρόλο και χρόνο συμμετοχής. Ελπίζουν ότι θα τον πείσουν να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη. Δεύτερη ανάγκη είναι η προσθήκη ενός δημιουργικού μέσου. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει επιλεγεί ο εκλεκτός και γίνονται συζητήσεις τόσο με τον ίδιο όσο και με την ομάδα που έχει τα δικαιώματά του. Πρόκειται για παίκτη ο οποίος διακρίνεται περισσότερο για τη δημιουργία του και λιγότερο για την ανασταλτική ικανότητά του. Αν δηλαδή ο Άρης τον πείσει και ο νεαρός ποδοσφαιριστής φτάσει στη Θεσσαλονίκη, αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα αλλάξει το παραμικρό στην ιεραρχία των αμυντικών χαφ καθώς η ομάδα θα πορευτεί με τους Ζουλ, Βερστράτε και Ντουκουρέ.

Εντούτοις, το θέμα που «καίει» είναι αυτό του φορ. Χθες κυκλοφόρησαν πληροφορίες για έναν επιθετικό ο οποίος αγωνίζεται στο τουρκικό Πρωτάθλημα και για τον οποίον ο Άρης φέρεται να προχώρησε σε διερευνητική επαφή. Επί της ουσίας, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό όπως στις δύο παραπάνω περιπτώσεις. Ο Άκης Μάντζιος πολλές φορές στάθηκε στην ανάγκη προσθήκης φορ περιοχής και για την ακρίβεια τοποθέτηση αυτό το ζήτημα στην κορυφή της πυραμίδας εκτιμώντας ότι είναι αδύνατο να βγει η χρονιά μόνο με τον Λορέν Μορόν.

Εν τέλει, είναι φανερό ότι οι διαθέσιμες μέρες δεν είναι πολλές, αλλά ο Άρης πρέπει να προσθέσει τρεις παίκτες στο δυναμικό του…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.