Άρης: Η «ειδική» περίπτωση του Σάπι Σουλεϊμάνοφ

Μάνος Χατζάκης28 Μαΐου 2024

Από την επόμενη μέρα του χαμένου τελικού κόντρα στον Παναθηναϊκό άρχισε να γίνεται και λόγος για την... επόμενη μέρα σε ό,τι αφορά στο θέμα του προπονητή και του ρόστερ, παρά το γεγονός πως υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χρόνος για αποφάσεις.

Ήδη, μία από τις ανοιχτές υποθέσεις, δείχνει να κλείνει θετικά και αναφερόμαστε στην προφορική συμφωνία της ΠΑΕ με τον Χουλιάν Κουέστα, η οποία έγινε γνωστή νωρίτερα την Τρίτη (28/5).

Εκτός του Ισπανού τερματοφύλακα, εκκρεμότητα υπάρχει με τον Φαμπιάνο Λέισμαν, η οποία είναι ανοιχτή για κάθε εξέλιξη, ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Σάπι Σουλεϊμάνοφ, του οποίου είναι διαφορετική σε σχέση με του Βραζιλιάνου στόπερ.

Το συμβόλαιο, η ρήτρα και η αυτόματη ενεργοποίηση

Μπορεί το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται, όμως, ο Ρώσος έχει έρθει με δανεισμό, που σημαίνει πως, αν ο Άρης θέλει να τον κρατήσει, πρέπει να πληρώσει ρήτρα στην Κρασνοντάρ, η οποία ανέρχεται περίπου στις 800.000 ευρώ.

Καλά ως εδώ.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο ατζέντης του, Αλάν Αζουγκάροφ είχε δηλώσει στο Match TV ότι ο δανεισμός περιλάμβανε και υποχρέωση αγοράς για το καλοκαίρι του 2024, υπό συγκεκριμένους όρους, που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τον αριθμό των συμμετοχών του, που ήταν οι «18».

«Αυτή η επιλογή πρέπει να επιβεβαιωθεί, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία μέχρι την οποία πρέπει να συμβεί αυτό. Η οψιόν στο συμβόλαιο μπήκε ουσιαστικά στην κατάσταση ενεργοποίησης, αφού ήταν αυτόματη», είχε δηλώσει ο Αζουγκάροφ.

Εάν ισχύουν τα όσα είχε δηλώσει ο ατζέντης του πλάγιου χαφ του Άρη, περί αυτόματης ενεργοποίησης της οψιόν, βάσει του αριθμού συμμετοχών, τότε ο Ρώσος ανήκει στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι -στο συγκεκριμένο πάντα πλαίσιο- πρέπει να πληρώσουν και το συμφωνηθέν αντίτιμο.

Αν πάλι, τα πράγματα έχουν αλλιώς από ό,τι δήλωσε ο Αζουγκάροφ, τότε οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν καμία υποχρέωση απέναντι στη ρωσική ομάδα ή τον ποδοσφαιριστή.

Παράπλευρο ερώτημα είναι πόσο -και σε ποιο βαθμό- έχουν αλλάξει οι σκέψεις των ανθρώπων της ΠΑΕ για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος μάλλον δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα στο διάστημα παρουσίας του στο «Κλ. Βικελίδης». 

Η πραγματικότητα είναι πως ο Σουλεϊμάνοφ του πρώτου 6μήνου, έχει αρκετές διαφορές με τον αντίστοιχο του Φεβρουαρίου και μετά.

Εξυπακούεται ότι πιθανή συζήτηση για παραμονή του Σουλεϊμάνοφ (από τη στιγμή που δεν έχει ενεργοποιηθεί η υποχρεωτική ρήτρα) έχει να κάνει με τις αρκετές αλλαγές, που θα γίνουν και φέτος στο ρόστερ, ωστόσο δεν φαίνεται πως, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, αποτελεί προτεραιότητα. 

Επιπλέον, τα δεδομένα στην υλοποίηση του μπάτζετ δεν έχουν τεθεί ακόμη από την πλευρά Καρυπίδη, τη στιγμή που, φέτος, η ομάδα θα έχει και λιγότερα έσοδα, λόγω της απουσίας ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και κατ' επέκταση έξτρα εσόδων.

Και η αποπληρωμή 800.000 ευρώ για έναν παίκτη, που έχει δεδομένα καλά στοιχεία αλλά έμεινε «στάσιμος», και θεωρητικά μπορεί να βρεθούν ισάξιοι και καλύτεροι στην αγορά, θα αποτελέσει παράμετρο στην όλη κουβέντα, όταν εκείνη ξεκινήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.