Άρης: Η διαφαινόμενη συμφωνία με τον Άλκινς πρέπει να βάλει σε σκέψεις τους υπόλοιπους

Βασίλης Βλαχόπουλος30 Σεπτεμβρίου 2024

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Άρης θα ενεργοποιήσει τη συμφωνία με τον Ρόουλ Άλκινς σε μια απόφαση η οποία θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τους υπόλοιπους της περιφερειακής γραμμής καθότι υποδηλώνει την ενόχληση του Γιάννη Καστρίτη από τις αμυντικές επιδόσεις του.

Η αναφορά του παθητικού πόντων στους δύο αγώνες του Super Cup αποτελεί τον καλύτερο τρόπο ωραιοποίησης των καταστάσεων και παραπλάνησης περί των πραγματικών αμυντικών επιδόσεων του Άρη. Γιατί, σε καμία περίπτωση αυτές δεν ανταποκρίνεται στα «θέλω» του Γιάννη Καστρίτη ο οποίος παραδέχθηκε ανοιχτά εξάλλου ότι στην άμυνα η ομάδα δεν λειτουργεί με τον τρόπο που επιθυμεί και κυρίως ότι αρκετοί παίκτες δεν έχουν αφομοιώσει τη φιλοσοφία του. 

Ουδέποτε έκρυψε εξάλλου ότι η βάση της δικής του προσέγγισης είναι η άμυνα, παράλληλα με την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας (εξασφάλιση ριμπάουντ) και της γρήγορης εκτέλεσης στην transition επίθεση. Πάνω σ’ αυτά τα στοιχεία βασίστηκε ο Άρης της τελευταίας τριετίας και φέτος – μέσα από τις κινήσεις του στο μεταγραφικό παζάρι – επιδίωξε συνεργασίες με παίκτες οι οποίοι διαθέτουν περισσότερο ταλέντο στην επίθεση.

Κι εδώ έρχεται η δεδομένη συμφωνία με τον Ρόουλ Άλκινς η οποία – εκτός απροόπτου – θα ενεργοποιηθεί εντός των επόμενων ωρών. Οι «κίτρινοι» είχαν να αποφασίσουν μεταξύ του 27χρονου Αμερικανού φόργουορντ και μιας ακόμη περίπτωσης παίκτη η οποία έπαψε να υφίσταται. 

Η επιλογή του Άλκινς έγινε με σκοπό την ενίσχυση της αμυντικής λογικής του προπονητή, καθώς πρόκειται για έναν φόργουορντ ο οποίος διακρίνεται για την ικανότητά του σ’ αυτόν τομέα και τη σκληράδα του. Πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι – εφόσον ενεργοποιηθεί η συμφωνία – θα υπάρξει προσωρινή αντικατάσταση του τραυματία Ντιμόι Χοτζ και όχι ολοκληρωτική. Γι’ αυτόν τον λόγο, η διαφαινόμενη συμφωνία με τον Άλκινς πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τους υπόλοιπους ξένους της περιφερειακής γραμμής, γιατί υποδηλώνει την ενόχληση του Γιάννη Καστρίτη για τις αμυντικές επιδόσεις τους.

Στον δημόσιο λόγο του, ο 42χρονος τεχνικός λειτουργεί προστατευτικά προς όλους αλλά στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις έχει επισημάνει ότι δεν μπορεί να δεχθεί μαλθακότητα στην άμυνα και ολιγωρία στην άμυνα με αλληλλοκαλύψεις και αλλαγές που θέλει να παίξει η ομάδα. 

Είναι σαφές λοιπόν ότι, εφόσον ενεργοποιηθεί η συμφωνία με τον Άλκινς, αυτομάτως θα ανεβεί το επίπεδο εσωτερικού ανταγωνισμού και στο ελληνικό Πρωτάθλημα, όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν έξι ξένοι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.