Άρης: Η διαχείριση της επόμενης μέρας

Γιώργος Στράντζαλης27 Μαΐου 2024

Η επομένη μέρα της χαμένης ευκαιρίας για την κατάκτηση ενός τίτλου, είναι πάντα δύσκολη. Το ίδιο δύσκολη με την ιεράρχηση των δεδομένων στην καταγραφή μιας ακόμη οδυνηρής βραδιάς για τον Αρη, που περίμενε καρτερικά τους τελευταίους μήνες το προχθεσινό βράδυ, αλλά εκ του αποτελέσματος φάνηκε ανέτοιμος σε όλα τα επίπεδα.


Ενας τίτλος μετά από 54 χρόνια παράλληλα με τη συμμετοχή της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για μια ευοίωνη επόμενη μέρα. Αντ’ αυτού, όμως, ο οργανισμός του Αρη βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πολύ δύσκολη και ταυτόχρονα αβέβαιη επόμενη μέρα. Δίχως τίτλο, ευρωπαϊκή συμμετοχή με όλες τις παράπλευρες απώλειες και την εσωστρέφεια που ήδη διαπιστώνεται. Αν συμπεριλάβουμε σε αυτά και την οργισμένη και απογοητευμένη μάζα των φιλάθλων, τότε συμπληρώνεται ένα… κακοφτιαγμένο παζλ το οποίο υπεύθυνη να το διορθώσει είναι μόνο η διοίκηση. Από σήμερα κιόλας καλείται να διαχειριστεί τον τρόπο που θα πορευτεί σε πολλά επίπεδα και όχι μόνο στο αγωνιστικό ασφαλώς.

Ο κόσμος του Αρη έχει πλέον το βλέμμα του αποκλειστικά στραμμένο στον Θόδωρο Καρυπίδη, στον τρόπο που θα κινηθεί και στον τρόπο που θα αντιδράσει. Όλα πλέον έχουν τη σημασία τους. Προφανώς περιμένει να ακούσει τις προγραμματικές τοποθετήσεις και ει δυνατόν αυτές να γίνουν δημόσια και άμεσα. Τι σκέφτεται, πώς το σκέφτεται, με ποια εχέγγυα μπορεί να προχωρήσει. Είναι φανερό ότι δείχνει πλέον να έχει φτάσει στα όρια του διοικητικά. Ο κόσμος του Αρη περιμένει να ακούσει από τον ίδιο αν μπορεί -και με ποια “εφόδια” – να δώσει ελπίδα και να ανεβάσει επίεπδο τον σύλλογο. Η ανάγκη για άμεση ανασυγκρότηση σε όλα τα επίπεδα είναι επιβεβλημένη.

Η απώλεια του τίτλου και κατ΄ επέκταση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου προκαλεί τεράστια οικονομική ζημία στην ΠΑΕ, με τον Αρη να μένει για πρώτη φορά εκτός ευρωπαϊκής διοργάνωσης από τη στιγμή που ανέβηκε στην Super League την σεζόν 2018-19. Αυτό σημαίνει ότι το φετινό καλοκαίρι και η διαχείρισή του σε όλα τα επίπεδα θα είναι εντελώς διαφορετική. Τα ερωτηματικά που υπάρχουν και χρήζουν απάντησης είναι πολλά. Από τη διαφοροποίησης των οικονομικών δεδομένων, τη λειτουργία της ΠΑΕ, μέχρι την αξιολόγηση και τις προσθαφαιρέσεις που πρόκειται να γίνουν στο ρόστερ. Για το τελευταίο υπάρχει χρόνος, αφού φέτος η σεζόν θα ξεκινήσει αργότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν ήδη πολλά ανοικτά μέτωπα και συμβόλαια τα οποία λήγουν. Ξεχωριστή περίπτωση, που παρουσιάζει όμως μεγάλο ενδιαφέρον, είναι και το μέλλον του Άκη Μάντζιου. Το συμβόλαιο του Έλληνα τεχνικού ολοκληρώνεται και η διοίκηση καλείται να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο να πορευτούν μαζί και την επόμενη σεζόν. Είναι ζητήματα με τα οποία ο Θόδωρος Καρυπίδης καλείται ν’ ασχοληθεί άμεσα και ενδεχομένως ν’ αποτελέσουν μία πρώτη βάση για την επόμενη μέρα του Αρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.