Άρης: Γεμίζει η φαρέτρα του Μάντζιου

Γιώργος Στράντζαλης14 Νοεμβρίου 2023

Ο Αρης πέτυχε στο Πανθεσσαλικό τον στόχο του και η πρώτη εκτός έδρας νίκη στο Πρωτάθλημα μπορεί να λειτουργήσει προς την επιστροφή στην… κανονικότητα μετά την ήττα-πισωγύρισμα από τον Ατρόμητο, αφού η αλλαγή ψυχολογίας, παράλληλα με τη βαθμολογική αναρρίχηση της ομάδας, ήταν τα δύο βασικά κέρδη για τους Κιτρινόμαυρους.

Κι αυτή η αλλαγή ήρθε στο κατάλληλο timing καθώς ο Άκης Μάντζιος περίμενε στη διακοπή να δουλέψει κάτω από σωστές συνθήκες. Το επόμενο μεγάλο κέρδος θα είναι να γεμίσει - μετά από πολύ καιρό - η φαρέτρα του προπονητή ώστε με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος να έχει περισσότερες επιλογές και ο Αρης να πάει πιο έτοιμος και «γεμάτος» στα διαδοχικά ντέρμπι. 

Αντικειμενικά, τα δύσκολα θα έρθουν μετά τη διακοπή καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει απαιτητικούς αγώνες και στις δύο διοργανώσεις. Στο Πρωτάθλημα ακολουθούν δύο σημαντικά παιχνίδια με Παναθηναϊκό (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και μέχρι τα Χριστούγεννα δύο σερί εντός έδρας κόντρα σε ΟΦΗ, Λαμία, στην Τρίπολη με τον Αστέρα και στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Ολυμπιακό. 

Ένδιάμεσα (την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου) ο Αρης μπαίνει στη μάχη του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, με το πρώτο παιχνίδι στην Opap Arena λίγες ημέρες μετά το μεταξύ τους παιχνίδι στη Super League. Συνεπώς, είναι εξόχως σημαντικό να αυξηθούν οι επιλογές αφού θα υπάρχουν παιχνίδια και μεσοβδόμαδα και θα χρειαστούν περισσότερες λύσεις και σίγουρα μεγαλύτερο ποσοστό ετοιμότητας. 

Το τελευταίο έχει τη σημασία του καθώς σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο χρόνος που θα χρειαστούν οι ποδοσφαιριστές που ήταν τραυματίες για να αποκτήσουν ρυθμό και να ενταχθούν ουσιαστικά στο πλάνο του προπονητή. Για παράδειγμα, ο Ζαν Ζουλ στο Πανθεσσαλικό πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής μετά από περίπου ενάμιση μήνα που ήταν στα πιτς. 

Είναι φανερό όμως ότι ο Καμερουνέζος ακόμη φοβάται, δεν βάζει τα πόδια του… στη φωτιά και δείχνει να προσέχει τα πατήματά του λόγω του τραυματισμού που αντιμετώπισε στο γόνατο. Πλέον όμως υπολογίζεται κανονικά και στο διάστημα της διακοπής ο Μάντζιος θα αξιολογήσει καλύτερα την κατάστασή του. 

Για τον Κίκε Σαβέριο δε, που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή αλλά δεν αγωνίστηκε, είναι στις προθέσεις του προπονητή να του δώσει σταδιακά χρόνο με στόχο την ουσιαστική ένταξή του στο πλάνο. Ο 24χρονος θα ανεβάσει ρυθμούς στο διάστημα της διακοπής κι εκεί θα εκτιμηθεί αν μπορεί, μετά από τρεις μήνες, να δώσει λύσεις στην επιθετική γραμμή. 

Σε ότι αφορά τον Μόζες Οντουμπάτζο, προβλέπεται να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς (έπειτα από την κάκωση στον ώμο) από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας καθώς διανύει τις τελευταίες ημέρες της αποθεραπείας του και η παρουσία του στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ θεωρείται σίγουρη. 

Στις επιστροφές που περιμένει ο Άκης Μάντζιος είναι και ο Ρόναλντ Ματαρίτα αν και το βασικό ζητούμενο για τον Κοσταρικανό είναι να πείσει για την ικανότητά του, αφού στις ευκαιρίες που του παρείχε δεν ανταποκρίθηκε, ενώ αντίστροφα για να πατήσει ξανά γήπεδο μετρά και ο Δεληζήσης. Αντιθέτως, Μάνου Γκαρθία και Φραν Βέλεθ, δεν προβλέπεται να επιστρέψουν πριν την αλλαγή του χρόνου. 

Ο πρώτος υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση στις αρχές του μήνα και το προβλεπόμενο διάστημα απουσίας του προσδιορίστηκε στις 6-8 εβδομάδες, ενώ ο δεύτερος προβλέπεται να μπει στις προπονήσεις στα μέσα Ιανουαρίου. Σε ότι αφορά τον Λούκας Ρουπ, ο Γερμανός μέσος υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση τον Οκτώβριο αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη που να υποδηλώνει ότι θα είναι διαθέσιμες στις αρχές του Δεκέμβρη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.