Άρης: Φίλιπ Κράστεβ με… option αγοράς

Βασίλης Βλαχόπουλος20 Μαΐου 2023

Το πρόσφατο ταξίδι του Ρόμπερτ Παλίκουτσα στη Βουλγαρία είχε έναν αντικειμενικό στόχο, την προσέγγιση του Φίλιπ Κράστεβ, καθώς τα media της γειτονικής χώρας επιμένουν ότι οι «κίτρινοι» έκαναν ένα βήμα παραπάνω με την κατάθεση επίσημης πρότασης δανεισμού του 22χρονου μέσου με option αγοράς.

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα, έμμεσα, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για τον διεθνή μέσο παραδεχόμενος τη συνάντηση με τον Στάνιμιρ Στοίλοφ επί βουλγαρικού εδάφους. Προτίμησε βέβαια να πει τη… μισή αλήθεια υποστηρίζοντας ότι ο λόγος πραγματοποίησής της ήταν η συγκέντρωση πληροφοριών για ποδοσφαιριστή που ενδιαφέρει. Αυτός είναι ο Φίλιπ Κράστεβ. Προϊόντος του χρόνου θα φανεί αν θα μετουσιωθεί αυτό το ενδιαφέρον, σίγουρα όμως δεν αμφισβητείται. Ο 22χρονος μέσος έκανε γεμάτη χρονιά με 30 αγώνες, έξι γκολ και πέντε ασίστ με τη φανέλα της Λέφσκι Σόφιας αγωνιζόμενος κατά κύριο λόγο στη θέση του εσωτερικού μέσου καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει αναπτύξει ιδιαίτερη ικανότητα σε ανασταλτικές ευθύνες και παράλληλα δεν τον βοηθά η κορμοστασιά του.

Ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής γνωρίζει ότι ο κύκλος του ο Κράστεβ στη Λέφσκι Σόφιας έχει κλείσει οριστικά με απόφαση του ίδιου του ποδοσφαιριστή και φυσικά ότι το μέλλον του βρίσκεται στα χέρια της Λόμελ που έχει τα δικαιώματά του. Στην πραγματικότητα, η βελγική ομάδα (β’ κατηγορίας) έχει ρόλο μεσάζοντα καθώς έχει την ίδια ιδιοκτησία με τη Μάντσεστερ Σίτι (σ. σ. City Football Group). Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της αλλά από τη σεζόν που απόκτησης των δικαιωμάτων του – έναντι 2.000.000 ευρώ – παραχωρείται δανεικός.

Κι εδώ έρχονται τα χθεσινά δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου και ειδικότερα της ιστοσελίδας «Tema sport» η οποία αναφέρει ότι ο Αρης προχώρησε σε αποφασιστικό βήμα για την απόκτηση του παίκτη. «Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήδη επικοινώνησε με τον ποδοσφαιριστή, τον ατζέντη του αλλά και ξεκινά επαφές με τους εκπροσώπους του City Football Group που έχει τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή αλλά και την ιδιοκτησία της βελγικής Λόμελ στην οποία ανήκει ο παίκτης. Το συμβόλαιο του Κράστεβ λήγει το καλοκαίρι του 2025 και η πρόταση του Άρη προβλέπει τον δανεισμό του με option αγοράς. Το βέβαιο είναι ότι ο διεθνής παίκτης δεν θα παραμείνει στη Λέφσκι», αναφέρει. Επίσημη αντίδραση δεν υπήρξε από τον Αρη ο οποίος συνηθίζει αυτόν τον τρόπο προσέγγισης αθλητών (δανεισμός με option αγοράς) και φέτος είναι πιθανό να τον εφαρμόσει και σε άλλες περιπτώσεις δεδομένου του ότι δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε αγορά παίκτη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.