Άρης: Eurocup, Ντε Σόουζα και Κατσίβελης

Βασίλης Βλαχόπουλος29 Ιουνίου 2023

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις από το Eurocup για το γκρουπ των 20 ομάδων που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς και καθώς οι πληροφορίες της «Μ» και του metrosport.gr καθιστούν δεδομένη την παρουσία του Αρη, θα επικυρωθούν οι συμφωνίες με τους Σίλβιο Ντε Σόουζα και Δημήτρη Κατσίβελη.

Χθες, ο Ισπανός δημοσιογράφος Ζόρντι Βάλε Σίμο κοινοποίησε την αποκλειστική πληροφορία περί οριστικής συμμετοχής του Αρη στο Eurocup καθώς μιλώντας στο Metropolis υποστήριξε ότι… «έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες μου από την έδρα της Euroleague και μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων της ECA όπου θα ανακοινωθεί το γκρουπ των 20 ομάδων, ο Αρης θα είναι μέσα σε αυτές. 

Η Euroleague δεν ήθελε να κλείσει την πόρτα από αγορές σαν την ελληνική και από τη στιγμή που αποχώρησε ο Προμηθέας Πατρών από το Eurocup και εκδήλωσε ενδιαφέρον ένας ιστορικός σύλλογος όπως ο Αρης, δεν είχε ούτε έναν λόγο να μην τον συμπεριλάβει στις ομάδες της επόμενης χρονιάς».

Η επίσημη ανακοίνωση του Eurocup θα λειτουργήσει ευεργετικά για τον Αρη καθώς χθες ανακοίνωσε επισήμως τη συμφωνία με τον 24χρονο Ανγκολέζο σέντερ (2.06), Σίλβιο Ντε Σόουζα, αλλά στο υπογεγραμμένο συμβόλαιο υπάρχει όρος ο οποίος καθιστά απαραίτητη τη συμμετοχή της ομάδας στο Eurocup για την ενεργοποίησή του. 

Ο Ντε Σόουζα δεν ήταν άγνωστος στον Γιάννη Καστρίτη καθώς επιχείρησε τη συνεργασία μαζί του και το περασμένο καλοκαίρι – αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Kansas – αλλά κόστισε η απώλεια της συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Φέτος, οι ρόλοι αντιστράφηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» και του metrosport.gr η πλευρά του αθλητή εκδήλωσε την πρόθεση συνεργασίας και φυσικά ο Γιάννης Καστρίτης κίνησε τις σχετικές διαδικασίες. Πέρυσι ο Ντε Σόουζα αγωνίστηκε στη γαλλική Ροάν όπου σε 33 αγώνες είχε 8.9 πόντους και 4.9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο με 61.5% στα δίποντα.

Ακολουθεί ο Κατσίβελης

Εφόσον επικυρωθεί η συμμετοχή του Αρη στο Eurocup της επόμενης περιόδου, ο Δημήτρης Κατσίβελης θα αποτελέσει την επόμενη μεταγραφική κίνηση. Χθες το βράδυ αναμενόταν να ολοκληρωθεί το διαδικαστικό της υπόθεσης με τη ανταλλαγή εγγράφων καθώς οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε προφορικό επίπεδο υπό την προϋπόθεση της παρουσίας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Οι δε απέλπιδες προσπάθειες του Προμηθέα Πατρών (σ. σ. του πρότεινε διετές συμβόλαιο έναντι 130.000 ευρώ) έπεσαν στο κενό καθώς ο έμπειρος πλέι μέικερ θέλει να αγωνιστεί στον Αρη της Ευρώπης, γι’ αυτό εξάλλου είναι σε κατάσταση αναμονής εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.