Άρης: Έσπασε την «ερυθρόλευκη» κατάρα ο Μάντζιος

Metrosport Team23 Σεπτεμβρίου 2024

Ήδη από τη περσυνή αγωνιστική σεζόν, ο Άκης Μάντζιος είχε πετύχει σημαντικές νίκες κόντρα στις ομάδες του επονομαζόμενου Big-4, με τον Ολυμπιακό πάντα να του... ξεφεύγει. Οι «ερυθρόλευκοι» αποτελούσαν την μοναδική ομάδα κόντρα στην οποία οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν καταφέρει να πάρουν τους τρεις βαθμούς, έχοντας στον πάγκο τους τον Έλληνα προπονητή.

Μια «κατάρα», που τελικά έσπασε το βράδυ του Σαββάτου (21/09), με τον Άρη να επικρατεί με 2-1 κόντρα στους Πειραιώτες, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League 1. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε η επίσημη ιστοσελίδα της Super League: «Η νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού το βράδυ του Σαββάτου ήταν η πρώτη που σημείωσε ο Άκης Μάντζιος απέναντι στους Ερυθρόλευκους στην καριέρα του. Στο παρελθόν είχε 27 αναμετρήσεις απέναντι στον Ολυμπιακό με όλες τις ομάδες που έχει κάνει την πορεία του στην Super League και ο απολογισμός του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος ήταν 5 ισοπαλίες και 22 ήττες. Έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με τον Πανιώνιο, την Κέρκυρα, τον Πανθρακικό, τον Λεβαδειακό, τη Λαμία και τον Άρη.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν η μόνη ομάδα απέναντι στην οποία δεν είχε νίκη στην προπονητική του καριέρα, αφού απέναντι στους άλλους τρεις του BIG-5 είχε πανηγυρίσει συνολικά 19 νίκες σε 69 αναμετρήσεις. Οι περισσότερες από αυτές είναι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (9-2-14), ενώ απέναντι στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ έχει από πέντε.

Το παράδοξο είναι πως με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έχει τα περισσότερα παιχνίδια ως προπονητής (28), ενώ ακολουθεί ο Παναθηναϊκός (25) και από 22 φορές έχει αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, τον Astera Aktor, τον ΠΑΟΚ, τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό.

Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ BIG-5 ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.