Άρης: Εκτέθηκε ανασταλτικά, «πληρώνει ακριβά» τα αμυντικά λάθη

Metrosport Team16 Σεπτεμβρίου 2024

Πρόκειται για μια αδυναμία η οποία εμφανίστηκε και πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλ. Βικελίδης». Ο Άρης δεν κατάφερε να το διορθώσει, εκτέθηκε ανασταλτικά στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ και μέχρι στιγμής φέτος «πληρώνει ακριβά» τα αμυντικά του λάθη.

Στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Super League ο Άρης δεν είχε προβληματίσει σ’ αυτό το κομμάτι και έδειχνε σταθερός. Απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ήταν ένα σημείο προβληματισμού και η διακοπή του πρωταθλήματος, πολύ ανέμεναν να λειτουργήσει θετικά σ’ αυτό τον τομέα, ώστε ο Άρης να δουλέψει και να εξαλείψει τις αδυναμίες του.

Στην αναμέτρηση της επανέναρξης με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, οι «κιτρινόμαυροι» εκτέθηκαν από την ανασταλτική τους λειτουργία, αυτή τη φορά πολύ χειρότερα και το «πλήρωσαν» πολύ ακριβά. Δίνοντας δικαιώματα με ατομικά λάθη όπως αυτά των Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης αντιμετώπισε τις ίδιες αδυναμίες στο αμυντικό transition, ενώ προέβη και σε λάθη έχοντας μάλιστα τον έλεγχο του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι «κιτρινόμαυροι» σε πέντε αγωνιστικές έχουν δεχθεί πέντε γκολ. Μόλις σε μια αναμέτρηση έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους. 

Όσον αφορά στις τελικές προσπάθειες; Κι εδώ εμφανίζεται διαφορά, με τον Άρη να έχει δεχθεί 15 τελικές στα πρώτα δύο παιχνίδια, εκ των οποίων ελάχιστες ήταν οι καλές στιγμές του αντιπάλου. Στους δύο τελευταίους αγώνες οι «κίτρινοι» δέχθηκαν 23 τελικές των αντιπάλων τους, όμως πέραν του γεγονότος πως πρόκειται για μεγαλύτερο αριθμό, ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος, με σημαντικές ευκαιρίες υπό θετικές προϋποθέσεις.

Παράλληλα είναι χαρακτηριστικό πως ο Άρης βρίσκεται στην 11η θέση σε τελικές προσπάθειες των αντιπάλων με 36, αλλά παρ’ όλα αυτά έχει δεχθεί 2 γκολ περισσότερα από τον Παναιτωλικό που έχει δεχθεί 67 τελικές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.