Άρης: Εχει ακόμη διλήμματα

Γιώργος Στράντζαλης02 Αυγούστου 2023

Η εικόνα που παρουσίασε ο Αρης στον πρώτο αγώνα με την Αραράτ, στην Αρμενία, αναγκάζουν τον Τόλη Τερζή να προχωρήσει σε παρεμβάσεις τόσο ως προς την προσέγγιση, όσο κυρίως ως προς τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το σχέδιο που καταστρώνει για την πρόκριση.

Η χθεσινή προπόνηση των Κιτρινόμαυρων, που σκοπίμως έγινε στο Κλεάνθης Βικελίδης, ήταν μια τελική “πρόβα” χωρίς όμως να προκύψει ξεκάθαρη εικόνα για την 11άδα που θα παραταχθεί αύριο το βράδυ στον αγωνιστικό χώρο. Ο προπονητής του Αρη έχει ακόμη διλήμματα σχετικά με κάποιες θέσεις και επειδή παίκτες που είχαν ενεργό ρόλο στο πλάνο του στην Αρμενία είδε να μην ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις. 

Με βάση τα όσα έχει φανερώσει μέχρι στιγμής, τρεις είναι θέσεις που παραμένουν ανοιχτές. Η πρώτη αφορά στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ματαρίτα και τον Φεράρι να “παίζουν” για τη θέση, με τον Αργεντίνο να έχει περισσότερες πιθανότητες παρά το γεγονός ότι ο Κοσταρικανός μπακ ήταν αποτελεσματικός στο man to man με τον αρκετά δραστήριο δεξιό εξτρέμ της Αραράτ, Σερομπιάν.

Η δεύτερο αφορά τη δεξιά πλευρά της επίθεσης, όπου το δίλημμα έχει να κάνει με τη χρησιμοποίηση του Μενέντες ή την επιλογή του Κάρλσον. Ο Αργεντίνος είναι αλήθεια ότι δεν είναι αποτελεσματικός στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στην Αρμενία, ούτε επιθετικά ούτε και αμυντικά έδωσε τις απαραίτητες βοήθειες στον Εμπακατά. Ο Σουηδός από την άλλη, στο β’ ημίχρονο, προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες και να γίνει επικίνδυνος αλλά έδειξε ότι ακόμη χρειάζεται χρόνο να “μάθει” την ομάδα. 

Ωστόσο, έχει ποιότητα και ειδικά στο ένας εναντίον ενός μπορεί να συμβάλλει πιο αποτελεσματικό απ’ ότι ο Μενέντες. Η θέση για την οποία υπάρχει μεγαλύτερο δίλημμα είναι στον άξονα. Εφόσον χρησιμοποιηθεί ο Τζούρασεκ, τότε τα ερωτικά που προκύπτουν είναι δύο. Πρώτον αν θα παίξει σε δυάδα ή θα αντικαταστήσει έναν εκ των Ζουλ ή Ρουπ σε τριάδα; 

Αμφότεροι δεν ανταποκρίθηκαν στο πρώτο ματς δημιουργώντας μεγάλο “κενό” στη μεσαία γραμμή, κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που ο Τερζής σκέφτεται να παρέμβει με κάποια αλλαγή. Στην κορυφή της επίθεσης η παρουσία του Λορέν Μορόν αντί του Γκρέι φαίνεται ότι έχει “κλειδώσει” καθώς ο Ισπανός στο πρώτο ματς ήταν αρκετά δραστήριος και αποτέλεσε τη μοναδική απειλή του Αρη προς την αντίπαλη εστία.

Από την άλλη, υπάρχει και μία σκέψη να παίξει ο Αρης με δυάδα στη μεσαία γραμμή και σε αυτό το σενάριο μπορεί ο Πάλμα να μετατοπιστεί στον άξονα, ως επιτελικός μέσος και στις πλευρές της επίθεσης να παίξουν ή ο Κάρλσον με τον Μενέντες ή ακόμα και ο Κάρλσον με τον Φεράρι αριστερά. Για τις οριστικές αποφάσεις σχετικά με την ενδεκάδα, πάντως, υπάρχει και η τελευταία προπόνηση που θα γίνει σήμερα…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.