Άρης: Χρειάζεται τον… καλό Μορόν

Metrosport Team12 Ιανουαρίου 2024

Βασικό κριτήριο αξιολόγησης είναι το ποιοτικό επίπεδό του μαζί με τα κατορθώματά του αλλά και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του Πρωταθλήματος. Βάσει αυτών, ο Λορέν Μορόν θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα στην OPAP ARENA αξιοποιώντας τις στιγμές του. Για τον Ακη Μάντζιο παραμένει όμως αυτός που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο δεύτερο παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης». Μέχρι τότε μεσολαβούν πέντε-έξι ημέρες. 

«Πάρε τις ανάσες σου», του είπε ο Ακης Μάντζιος μετά τον πρώτο αγώνα στην OPAP ARENA. Ως πρώην ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνεται ότι η σωματική κούραση μεταφέρθηκε και στο μυαλό του Ισπανού. Φάνηκε εξάλλου στις στιγμές που διαχειρίστηκε. Τις τρεις φάσεις σε παιχνίδι μετάβασης όπου νικήθηκε από τον Μήτογλου, κυρίως όμως, σ’ αυτή του 68ου λεπτού. Δύο πάσες είχε. Στον ολομόναχο Μιχάλη Παναγίδη στην απέναντι στην πλευρά και με φόντο την άδεια εστία αλλά και στον επερχόμενο Βλάντιμιρ Νταρίντα. Και οι δύο ήταν… πάρε βάλε. 

Το «πάρε» δεν έγινε, το «βάλε» δεν θα μπορούσε να συμβεί. Ο Ισπανός θα ξεκουραστεί στον μεθαυριανό αγώνα με τον Παναιτωλικό καθώς παράλληλα θα εκτίσει και την ποινή της μιας αγωνιστικής λόγω καρτών. Κυρίως όμως νοητικά. Η πίεση της μοναξιάς που τον συντροφεύει πριν από κάθε αγώνα θα φύγει για λίγα 24ώρα για να επανέλθει δριμύτερος στον δεύτερο αγώνα με την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης». «Στο παιχνίδι της χρονιάς», όπως ξεκάθαρα το χαρακτηρίζουν στον Αρη και δεν λένε ψέματα. 

Η αξία του αντιπάλου σε συνδυασμό με το… bracket του Κυπέλλου προσφέρει αυτονόητα αυτόν τον τίτλο. Και ο Μορόν μπορεί να εξελιχθεί στον ποδοσφαιριστή που θα τον κρίνει. Αυτή η αίσθηση κυριαρχεί λόγω και των όσων έδειξε η ομάδα στα δύο τελευταία παιχνίδια. Σοβαρή, συμπαγής, αρκετά ξεκάθαρη σ’ αυτό που θέλει να παράξει στο γήπεδο. Από το τακτικό πλάνο, τις τοποθετήσεις των παικτών, τη μεθοδολογία της άμυνας αλλά και την έκφραση στην επίθεση. 

Στον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ τα έκανε όλα υπέροχα εκτός του τελευταίου, γι’ αυτό έμεινε το «κρίμα» για το γκολ που δεν ήρθε και το οποίο θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει το πλεονέκτημα. Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι αυτό το παιχνίδι θα αξιοποιηθεί για την ετοιμότητα όλων και κυρίως αυτών που τραβούν το κουπί με απώτερο σκοπό να μετατρέψουν μια τρομερά προβληματική σεζόν σε πετυχημένη. 

Αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης, εκεί όπου η αστοχία ή η λανθασμένη διαχείριση φάσεων σε παιχνίδι μετάβασης θα πρέπει να αποφευχθούν. Εκεί ο Μορόν θα είναι φρέσκος, ξεκούραστος, μένει να αποδείξει και τη δίψα για την οποία πολλάκις έχει μιλήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.