Άρης: Αυτή είναι η ρήτρα του Σιφουέντες

Μάνος Χατζάκης17 Οκτωβρίου 2024

Ο Χοσέ Σιφουέντες είναι το πρόσωπο των ημερών και ένα από τα πρόσωπα των τελευταίων δύο μηνών, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε η νέα σεζόν. Ο μέσος από το Εκουαδόρ πραγματοποιεί σταθερά καλές εμφανίσεις με τον Άρη και οι διοικούντες δείχνουν διατεθειμένοι να πληρώσουν αδρά, προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να μείνει στην ομάδα και μετά το πέρας του δανεισμού του από τη Ρέιντζερς της Γλασκώβης.

Ο Σιφουέντες υπέγραψε, το περασμένο καλοκαίρι, συμβόλαιο ενός έτους, όντας δανεικός από τους Σκωτσέζους με τους οποίους έχει συμβόλαιο έως το 2027.

Στο συμβόλαιό του, όμως, υπάρχει ρήτρα, που επιτρέπει στην ΠΑΕ Άρης, να «διεκδικήσει» τον παίκτη και να τον κρατήσει στο «Κλ. Βικελίδης».

Ποια είναι αυτή;

Το Metrosport.gr αποκαλύπτει πώς ακριβώς έχει το καθεστώς στη σύμβαση του ποδοσφαιριστή και τι πρέπει να κάνει η ΠΑΕ, για να τον κάνει οριστικά δικό της.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Σιφουέντες υπέγραψε δέσμευση, η οποία θα του αποφέρει 750.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, εάν ο Άρης θέλει να τον διατηρήσει στο δυναμικό του, πρέπει πληρώσει ρήτρα στη Ρέιντζερς. Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η ρήτρα ξεκινούσε από τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και... έφτανε μέχρις τα 5 εκατομμύρια.

Η αλήθεια έχει ως εξής:

Ο Σιφουέντες θα γίνει ποδοσφαιριστής του Άρη και μετά το επόμενο καλοκαίρι, εάν η ΠΑΕ πληρώσει το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ στη σκωτσέζικη ομάδα, που έχει τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή.

Η ρήτρα δεν είναι υποχρεωτική, όπως είχε συμβεί στην περίπτωση του Σουλεϊμάνοφ, την οποία επίσης είχε αποκαλύψει το Metrosport.gr. Άρα είναι στην ευχέρεια της ΠΑΕ πώς θα κινηθεί, εφόσον νιώθει σίγουρη ότι θέλει να την πληρώσει.

Ποια είναι η ρήτρα;

Η ρήτρα ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ και ο Άρης οφείλει, αν το αποφασίσει, να την ενεργοποιήσει έως τον Μάιο του 2025.

Αν τα πράγματα δρομολογηθούν βάσει των όρων του συμβολαίου, που υπογράφηκε πριν λίγους μήνες, γίνεται κατανοητό ότι θα αποτελέσει μεγάλη επένδυση για το club, καθώς σε όλο το πακέτο θα συμπεριληφθεί και η ετήσια αμοιβή του Σιφουέντες, ο οποίος έχει δείξει και ηγετική φυσιογνωμία και ικανότητες που έλειπαν από τον άξονα, συνθέτοντας παράλληλα εκπληκτική τριπλέτα με τους Μόντσου και Μάνου Γκαρθία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.