Άρης: Αντιμετωπίζει τον Εθνικό στο Κύπελλο, μονομαχία με… βαριά ιστορία!

Metrosport Team25 Σεπτεμβρίου 2024

Άρης εναντίον Εθνικού… Αγώνας από άλλες εποχές, όταν οι Πειραιώτες ήταν μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι «κίτρινοι» αντιμετωπίζουν τον Εθνικό 20 χρόνια μετά την τελευταία τους αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ μεταξύ τους έχει κριθεί και τίτλος σε διπλό τελικό!

Ο Άρης μπαίνει στη μάχη του Κυπέλλου Ελλάδας από την 4η φάση του θεσμού, αντιμετωπίζοντας τον Εθνικό, στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρ. Λαμπράκης» στις 15:00 σήμερα (25/9) το μεσημέρι (Metropolis 95,5 FM/metrosport.gr).

Εθνικός και Άρης έχουν να συναντηθούν 20 χρόνια σε επίπεδο Κυπέλλου Ελλάδας και 25 χρόνια σε επίπεδο πρωταθλήματος! Πρόκειται για δύο ομάδες που είχαν δώσει στο παρελθόν σπουδαία παιχνίδια, 72 στο σύνολο (!) σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το πρώτο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Άρης κερδίζοντας 3-1 τον Εθνικό στη Θεσσαλονίκη το 1928 (είχε ηττηθεί 3-2 στον Πειραιά).

Στις 5/21933 στον τελικό Κυπέλλου Άρης και Εθνικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στον μονό τελικό στη Θεσσαλονίκη. Νικητής δεν προέκυψε ούτε στην ημίωρη παράταση, με τις δύο ομάδες να δίνουν τελικά και δεύτερο αγώνα, στις 25/3/1933 όπου ο Εθνικός επικράτησε με 2-1 και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας του Κυπέλλου Ελλάδας, τον μοναδικό των Πειραιωτών.

Στο σύνολο των 72 αγώνων ο Άρης μετράει 26 νίκες, 27 αγώνες έχουν έρθει ισόπαλοι και ο Εθνικός έχει κερδίσει 19 εξ αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός αγώνας είναι μονός, με παράταση και πέναλτι, σε ενδεχόμενο ισοπαλίας στην κανονική του διάρκεια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.