Άρης: Αλλαγές με φόντο τον ημιτελικό

Γιώργος Στράντζαλης03 Μαρτίου 2024

Το αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης έχει για τον Αρη μία σημαντική ιδιαιτερότητα. Διεξάγεται λίγα 24ώρα πριν από το σημαντικότερο ματς της σεζόν με αντίπαλο τον Παναιτωλικό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, γεγονός που οδηγεί τον Άκη Μάντζιο στην απόφαση να ανοίξει το ροτέισον προκειμένου να αποφύγει απρόοπτα με τραυματισμούς και ασφαλώς να κρατήσει “φρέσκους” παίκτες οι οποίοι είναι κομβικοί στο πλάνο του για την αναμέτρηση της Τετάρτης. 

Από την άλλη, η ΑΕΚ επιστρέφει δύο μήνες μετά τον αποκλεισμό που γνώρισε στο Κλεάνθης Βικελίδης από τον θεσμό του Κυπέλλου γνωρίζοντας ότι με νίκη απόψε θα εισέλθει στην διαδικασία των Playoffs έχοντας την πρωτιά στα χέρια της.

Αγωνιστικά, ο Άκης Μάντζιος δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Βλάντιμιρ Νταρίντα και Αλβάρο Σαμόρα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν αλλαγές ώστε να προφυλαχτούν 2-3 παίκτες του βασικού κορμού, όπως οι Σουλεϊμανοφ, Οντουμπάτζο και Μορόν. Το ροτεισον του Μάντζιου θα φέρει κάποια νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα που δεν έχουν και πολύ χρόνο συμμετοχής εσχάτως, δημιουργώντας για τους ίδιους και μια ευκαιρία να αποδείξουν κόντρα στην πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος, ότι αξίζουν περισσότερου χρόνου συμμετοχής. 

Ο Μπίργκερ Βερστράτε για παράδειγμα που δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου στα τρία τελευταία ματς και προβλέπεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, με το ερωτηματικό να αφορά στον παίκτη που θα καλύψει στον άξονα της μεσαίας γραμμής το κενό του Νταρίντα. 

Στην άμυνα οι Μοντόγια και Φεράρι θα καλύψουν τις πλευρές, έχοντας όμως ελπίδες για παρουσία στο αρχικό σχήμα και ο Φατόρε, ενώ ο Φαμπιάνο είναι μεν στην αποστολή αλλά το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια και όχι από την αρχή καθώς προέρχεται από αγωνιστική απραξία ενός μήνα λόγω τραυματισμού. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαχείριση του Μάντζιου στις θέσεις των εξτρέμ. Οι διαθέσιμοι εκτός του Σαβέριο που εξέτισε τιμωρία και επιστρέφει, είναι οι νεαροί Παναγίδης και Μπένετ. Ο πρώτος έχει να παίξει καιρό, ο δεύτερος είναι σε φάση προσαρμογής ακόμη.

Οπότε έχει ενδιαφέρον ο τρόπος κάλυψης των πλευρών, ενώ ο Φετφατζίδης έχει προβάδισμα για να παίξει πίσω από τον επιθετικό, που εκτός απρόοπτου θα μοιραστεί ο χρόνος μεταξύ του Ανσαριφάρντ και του Μορόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.