Άρης: Ακόμα το ψάχνει!

Γιώργος Στράντζαλης31 Οκτωβρίου 2023

Ο τρόπος με τον οποίο ο Άκης Μάντζιος διαχειρίστηκε τη θέση του επιτελικού μέσου στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα αν μη τι άλλο αναδεικνύει το πρόβλημα και πολύ περισσότερο τον προβληματισμό του προπονητή για τον παίκτη που θα παίξει πίσω από τον Λορέν Μορόν.

Είναι η θέση στην οποία ψάχνει ακόμα να βρει την απαραίτητη χημεία και τους παίκτες που θα πλαισιώσουν τον Ισπανό φορ, προσφέροντας ουσία στο παιχνίδι της ομάδας του. Με αντίπαλο τον ΠΑΣ δοκίμασε διάφορα τρικ στη μεσοεπιθετική τριάδα, αλλάζοντας πολλές φορές θέσεις αλλά και πρόσωπα, δίχως όμως να πάρει αυτά που προσδοκούσε. Αλλιώς ξεκίνησε στο α΄ ημίχρονο, αλλιώς στο β’ και με διαφορετικά πρόσωπα ολοκλήρωσε το ματς.

Για παράδειγμα, η επιλογή του Μάντζιου να δώσει στον Μιχάλη Παναγίδη ρόλο επιτελικού μέσου από την αρχή του αγώνα, αφενός δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει στις δυνατότητες του νεαρού, αφετέρου όμως είναι μια κίνηση στα πλαίσια των πειραμάτων. Η αλήθεια είναι ότι η διάθεση δεν του έλειψε, αλλά δεν βρήκε τους χώρους να περάσει μπάλες και χάθηκε στις γραμμές του αντιπάλου. Γι’ αυτό, στο δεύτερο μέρος ο Παναγίδης πέρασε στις γραμμές και πήρε τη θέση του επιτελικού μέσου ο Σουλεϊμάνοφ.

Ο Καυκάσιος winger είχε ξαναπαίξει τη θέση, ομολόγησε εξάλλου ότι την γνωρίζει, αλλά με την υποσημείωση ότι του ταιριάζει περισσότερο αυτή του δεξιού ακραίου επιθετικού που παίζει με ανάποδο πόδι συγκλίνοντας προς τον άξονα και παραχωρώντας την πλευρά στον full back της πτέρυγας. Το προχθεσινό ματς ολοκληρώθηκε με τον Αλβάρο Ζαμόρα να υπηρετεί κι αυτός τον ρόλο του play maker, ο οποίος όμως παίζει περισσότερος ως δεύτερος φορ παρά ως “10άρι”.

Συνολικά στη διάρκεια της σεζόν έχουν χρησιμοποιηθεί στη θέση του επιτελικού μέσου επτά ποδοσφαιριστές. Στην ίδια θέση έπαιξε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος προερχόμενος από τον πάγκο, ενώ και ο Ρούμπεν Πάρντο χρησιμοποιήθηκε σε αυτόν τον ρόλο σε τρία ματς χωρίς όμως να δώσει κάτι το διαφορετικό. Αρχικά, αυτόν τον ρόλο υπηρέτησε ο Λούκας Ρουπ, ο οποίος γνωρίζει τη θέση και στο βασικό πλάνο του Αρη ήταν ο Γερμανός ν’ αποτελέσει τον παίκτη πίσω από τον φορ μέχρι την επιστροφή του Μάνου Γκαρθία.

Ο Ισπανός όμως, όχι μόνο δεν έχει επιστρέψει ακόμη αλλά με τη νέα επέμβαση υπολογίζεται να παραμείνει ακόμη ένα δίμηνο στα πιτς, ενώ μέσα σε όλα ήρθε και ο τραυματισμός του Ρουπ στο γόνατο και η αναγκαία υποβολή του σε αρθροσκόπηση. Η δική του επιστροφή υπολογίζεται μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου και μέχρι τότε ο Μάντζιος ξέρει ότι με τις διαθέσιμες επιλογές που έχει από το υπάρχον ρόστερ θα χρειαστεί να επιστρατεύσει κάθε πιθανή λύση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.