Αργυρόπουλος: «Ζωή μου το ποδόσφαιρο»

Metrosport Team26 Ιουλίου 2020

Ο βοηθός προπονητή του Μακεδονικού Λητής, Θάνος Αργυρόπουλος μίλησε στη «Μ» και στον Παύλο Κερασιώτη για την απόφασή του να ασχοληθεί με την προπονητική σε νεαρή ηλικία, τις στιγμές που έχει ξεχωρίσει στην μέχρι τώρα πορεία του αλλά και τις βλέψεις του για το μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με την προπονητική καριέρα, σε ηλικία 17 ετών;

«Η απόφαση να ασχοληθώ με την προπονητική δεν ήταν ποτέ σαν ιδέα, ήρθε λίγο απρόσμενα. Ασχολήθηκα και εντάχθηκα στο χώρο του ποδοσφαίρου αρκετά μεγάλος σε ηλικία 15 ετών καθώς δεν είχα την άδεια των γονιών μου. 

Τώρα, τους έχω δίπλα μου σε ότι και αν κάνω. Βέβαια, η ζωή μου ήταν το ποδόσφαιρο. Ξυπνούσα και κοιμόμουν με αυτό. Στα 15 μου χρόνια άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο στο χωριό μου στο Φίλυρο. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο κύριος Νίκος Καρκαλέτσης που με βοήθησε να μάθω πολλά. Στα 17 μου, μετά από βοήθεια του μάνατζερ μού Ιλία Ίβιτς είχα ένα δοκιμαστικό επιτυχημένο στην Βέροια Κ 20, αλλά ένας τραυματισμός στην μέση με κράτησε μακριά. Έτσι, μετά από προτροπή και την βοήθεια του κυρίου Καρκαλέτση παρακολούθησα επιτυχημένα το UEFA C στην Καρδίτσα, σε ηλικία 18 χρόνων.

Για τα πρώτα σου προπονητικά βήματα και τις στιγμές που έχεις ξεχωρίσει;

«Τα πρώτα μου προπονητικά βήματα είχα την ευκαιρία να τα κάνω στις ακαδημίες του Άρη, με την βοήθεια του κυρίου Δημήτρη Καραμανλή αλλά και στην Ακαδημία Κανονιέρηδες, που πραγματικά ήταν ένα πανεπιστήμιο για μένα. Εκεί είχα μια τεράστια πηγή γνώσεων καθημερινά για τρία χρόνια να "απορροφώ" από τον κύριο Φώτη Μούντα σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα ο Κύριος Φώτης σε συνδυασμό με τον Κύριο Λάμπρο Ανδριόπουλο είναι αυτοί πού με βοήθησαν και με προέτρεψαν να παρακολουθήσω επιτυχημένα το επόμενο δίπλωμα προπονητικής UEFA B στη Ρόδο το 2018. 

Την καλύτερη μου εμπειρία την έχω στους Κανονιέρηδες με το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α κατηγορία, με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας το 2017. 

Στην συνέχεια έως και σήμερα είμαι στον Μακεδονικό Λητής. Εχω βρει ένα υπέροχο περιβάλλον και μια διοίκηση πού πραγματικά πιστεύω πως ζει για το ποδόσφαιρο. Για μένα αυτό είναι το σημαντικότερο. Για έναν νεαρό προπονητή που ψάχνει να ξεκινήσει τα πρώτα του βήματα. Πέρυσι πήρα το "βάπτισμα του πυρός' στο αντρικό σε ηλικία 21 ετών μέχρι και τον Δεκέμβριο με έναν καλό απολογισμό ενώ είχα και την Κ17, πού έφτασε μέχρι τους «16» αλλά λόγω της πανδημίας διακόπηκε το Πρωτάθλημα. Η τελευταία στιγμή που ξεχώρισα είναι η εμπειρία μου το 2019 να παρακολουθήσω από κοντά προπονήσεις της πρώτης ομάδας και των ακαδημιών των ιταλικών ομάδων (Σπαλ και Αταλάντα) πραγματικά μια πρωτόγνωρη εμπειρία με πολλές γνώσεις πού θα είναι για πάντα χαραγμένη μέσα μου».

Συνεχίζεις ως βοηθός του κ. Γιαμουρίδη στον Μακεδονικό Λητής, ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για το νέο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας της ΕΠΣΜ;

«Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρόνια για μένα καθώς θα πρέπει να υπηρετήσω τον Στρατό και έτσι θα συνεχίσω συνεργάτης του κυρίου Γιαμουρίδη, που για μένα είναι ένας "Δάσκαλος" του ποδοσφαίρου. Εμαθα και μαθαίνω πολλά καθώς είναι πρώτα από όλα ένας "καθαρός " άνθρωπος. Επίσης στο επιτελείο είναι ο εξαιρετικός γυμναστής ο Νίκος Πετρίδης και ένας γνώστης του ποδοσφαίρου ο Γιώργος Χρυσοστομίδης, που ήταν από πέρυσι συνεργάτης μου. Το δεύτερο μισό με την άφιξη του κυρίου Τσακίρη, στα διοικητικά της ομάδας, και του κυρίου Γιαμουρίδη ήταν ένα δείγμα το τι θα ακολουθήσει φέτος. Ο στόχος είναι το ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό να έρθει η άνοδος στην μεγαλύτερη κατηγορία».

Ποιες είναι οι βλέψεις σου για το μέλλον;

«Οι στόχοι μου για το μέλλον βασίζονται σε ένα ρητό που λέει «στόχευε ψηλά, κοίτα χαμηλά»! Σίγουρα η συνεργασία που έχει η ομάδα της Λητής και εγώ με την Ιταλική εταιρία (top player company) και την φιλιά μου με τον μάνατζερ κύριο Παναγιώτη Δομουτζόγλου, σε συνδυασμό με την πρόταση πού είχα τον Ιούνιο, από ομάδα της Δ Εθνικής της Ιταλίας, είναι ένα δείγμα προς τα πού θα κινηθώ στο μέλλον. Πάντως το όνειρο μου είναι κάποια στιγμή να μπορέσω να γίνω προπονητής της Εθνικής ομάδας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.