Αργεντινή: Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά συνθήματα των διεθνών στους Γάλλους παίκτες

Metrosport Team17 Ιουλίου 2024

Σάλος έχει προκληθεί μετά τα ρατσιστικά συνθήματα των Αργεντίνων διεθνών κατά των Γάλλων «ομολόγων» τους, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Copa America.

Σε ζωντανή μετάδοση που έκανε ο Έντσο Φερνάντες στα social media, φαίνονται οι διεθνείς της Αλμπισελέστε να τραγουδούν ρατσιστικά και ξενοφοβικά συνθήματα για τους Γάλλους παίκτες σχετικά με την καταγωγή τους.

Να σημειωθεί πως, η κατάσταση ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία είναι τεταμένη μετά τον συγκλονιστικό τελικό του Μουντιάλ 2022, στον οποίο επικράτησε το σύνολο του Σκαλόνι.

«Παίζουν για τη Γαλλία, αλλά είναι από την Ανγκόλα. Οι μητέρες τους είναι Νιγηριανές και οι πατέρες του Καμερουνέζοι, όμως το διαβατήριό τους γαλλικό», ήταν ορισμένοι από τους στίχους που ακούστηκαν στο live του Φερνάντες και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Η Γαλλική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά κατά της AFA και θα φτάσει το θέμα μέχρι τη FIFA. «Η σοβαρότητα αυτών των σοκαριστικών σχολίων, αντιτίθεται με τις αξίες του αθλήματος και τα ανθρώπινα δικαιώματα», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της καταδικάζοντας «τα ρατσιστικά σχόλια που προωθούν τις διακρίσεις» των Αργεντινών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.