Αρετή Μπατά: «Έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα»

Metrosport Team17 Μαΐου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αρετή Μπατά, υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, μιλώντας για την απόφασή της να ασχοληθεί με την πολιτική και ειδικότερα με το κομμάτι της αναπηρίας.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5: «Είμαστε τρεις μέρες μακριά από τις εκλογές. Έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές. 

Εγώ παλεύω τα τελευταία 15 χρόνια για το αναπηρικό κίνημα. Εξού και η εμπλοκή η δική μ με την πολιτική. Είμαι 15 χρόνια στον αναπηρικό ακτιβισμό και έχω ένα παιδί με αυτισμό, τον Ηλία μου. Στην Ελλάδα του 2023 υπάρχουν άνθρωποι που τα παιδία τους μένουν αβοήθητα και δεν ξέρουν που να απευθυνθούν. Το μόνο που εισπράττει ένας γονέας είναι ο υποβιβασμός, έχοντας να αντιπαλέψει και με τα προβλήματα του παιδιού του.

Όλοι οι γονείς με ανάπηρα παιδιά έχουμε την δύναμη, άλλοι περισσότεροι άλλοι λιγότερο. Εγώ λόγω της δικηγορίας έχω μάθει να βγαίνω μπροστά και να εκπροσωπώ αυτούς τους γονείς. Έκανα την αδυναμία δύναμη, και τώρα επέλεξα τον ΣΥΡΙΖΑ που με εκφράζει λόγω του προγράμματός του. Το πρόγραμμα συντάθηκε από την ομιλούσα, από μια γυναίκα που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και από μια χρόνια πάσχουσα. Οπότε το συντάξαμε βιωματικά, για να μπούνε σωστές βάσεις. Τα κόμματα και οι εκάστοτε κυβερνήσεις πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με τα θέματα της αναπηρίας.

Εγώ ελπίζω να εκλεγώ, όλοι ελπίζουμε και κάνουμε τον αγώνα μας. Αυτό που εισπράττω είναι ότι ακούγεται η φωνή των αναπήρων αλλά και των ευάλωτων ανθρώπων που έχουν κόκκινα δάνεια. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τα funds ήρθαν για να πάρουν τις κατοικίες του απλού κόσμου. Άρα, πρέπει να υπάρξει μια πρωτοβουλία άμεσα. Είναι δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ αυτό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.