Αρχισε η αντεπίθεση του Λαγκαδά (δηλώσεις Κούκου, Γκούτη)

Metrosport Team25 Ιουνίου 2024


Πανάξια η ομάδα του Λαγκαδά κατέκτησε το Πρωτάθλημα στον πέμπτο όμιλο της Γ’ κατηγορίας έχοντας 15 νίκες δύο ισοπαλίες και μια ήττα και πήρε το εισιτήριο της ανόδου για τη Β’ κατηγορία. Σημαντική ήταν και η συμβολή στην επιτυχία του προπονητή Θάνου Αργυρόπουλου ο οποίος δεν συνεχίζει.

Ο πρόεδρος του συγκροτήματος του Λαγκαδά Γιώργος Κούκος για την χρονιά που πέρασε αλλά και τη συνέχεια είπε: «Ηταν μια πετυχημένη χρονιά. Ξεκινήσαμε με δυσκολίες καθώς έπρεπε να βρούμε παίκτες από την αρχή μετά την επιστροφή της ομάδας στα Πρωταθλήματα και να φτιάξουμε το γήπεδο το οποίο ήταν παραμελημένο. Ευτυχώς επέστρεψαν παλαιότεροι παίκτες όπως είναι Δημήτρης Γκούντας, Μπάμπης Καφανταρίδης, Οδυσσέας Τσακάλης, Νταντινίδης, ο Δημήτρης Παπαναστασίου που ήρθε τον Ιανουάριο και άλλοι που ήρθαν να βοηθήσουν αυτό το εγχείρημα που ξεκινήσαμε. Καταφέραμε να βγούμε πρωταθλητές και να ανεβούμε κατηγορία. Συνεχίζουμε τη νέα περίοδο με τον ίδιο κορμό και τον ίδιο ζήλο και κάποιες προσθήκες και ελπίζουμε να έχουμε την ίδια επιτυχία».

Τον όμιλο πως τον είδατε; «Οι μισές ομάδες ήταν ανταγωνιστικές και διεκδίκησαν τις δύο πρώτες θέσεις».

Τη νέα χρονιά πως τη βλέπετε; «Αρκετά αισιόδοξα και με τις προσθήκες που θα κάνουμε ευελπιστούμε να έχουμε το ίδιο ευτυχές γεγονός όπως και φέτος».

Για την ακαδημία; «Η ακαδημία είναι προτεραιότητα της ομάδας. Πέρσι είχαμε δύο τμήματα, φέτος θα έχουμε τρία. Θα δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην ακαδημία στελεχώνοντας την με προπονητές για το κάθε τμήμα».

Οσον αφορά το γήπεδο τόνισε: «Εχει έρθει σε ένα καλό επίπεδο. Θα κάνουμε επανασπορά και κάποιες εργασίες στις κερκίδες και στα αποδυτήρια, θα αξιοποιήσουμε καλύτερα το βοηθητικό και παράλληλα φτιάχνουμε γυμναστήριο στο γήπεδο ώστε να γυμνάζονται καλύτερα οι παίκτες μας».


Γκούτης: «Ημασταν μια γροθιά»

Ο ταμίας της ΑΠΕΛ Κώστας Γκούτης για την προσπάθεια που έγινε φέτος και είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο επισήμανε: «Χρονιά επανασύστασης της ομάδας ήταν αυτή που πέρασε. Φτιάξαμε και με τη βοήθεια του δήμου το γήπεδο το οποίο ήταν κατεστραμμένο. Στο αγωνιστικό κομμάτι δημιουργήσαμε την ομάδα από το μηδέν. Γύρισαν παλαιότεροι παίκτες της ομάδας και με κάποιες προσθήκες πετύχαμε την άνοδο. Τα πράγματα κύλησαν όπως τα περιμέναμε, πολλές νίκες με μια ήττα μόνο. Είχαμε πολύ κόσμο στο γήπεδο, μας στήριξε και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Η ΑΠΕΛ είναι ένα σωματείο που προσελκύει πολλούς ποδοσφαιριστές με την οργάνωση που έχουμε φτιάξει».

 Για τον όμιλο; «Ο όμιλος ήταν ανταγωνιστικός με πολλές καλές ομάδες αλλά δίκαια εμείς βγήκαμε στην πρώτη θέση. Ημασταν ενωμένοι. Διοίκηση, προπονητής, παίκτες ήμασταν μια γροθιά και σε συνάρτηση με την ποιότητα των παικτών πήραμε το πρωτάθλημα».

Η επόμενη μέρα; «Αλλάξαμε προπονητή. Πήραμε έναν ανερχόμενο με παραστάσεις και στην Α’ Εθνική. Θα κάνουμε ένα πολύ ωραίο σύνολο με το ίδιο υλικό και κάποιες ποιοτικές κινήσεις που θα γίνουν, δίνοντας βάση στην εντοπιότητα».

Τα τμήματα υποδομής; «Προχωρά η συνεργασία της ακαδημίας με τον Κένταυρο. Πολλά παιδιά από την ακαδημία έπαιξαν στην πρώτη ομάδα και σκοπός είναι όσα παιδιά το αξίζουν να ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα και να παίρνουν τις ευκαιρίες τους».

Τι σκέφτεστε για τα επόμενα χρόνια; «Η δημιουργία μια σοβαρής ομάδας ανταγωνιστικής και εγκαταστάσεων προηγμένης τεχνολογίας, με το βοηθητικό μας γήπεδο που θα το φτιάξουμε και με γυμναστήριο. Να έχουμε ένα σωματείο οργανωμένο και η ομάδα να φτάσει εκεί που αξίζει να βρίσκεται».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.