Αραράτ - Άρης: Περιμένουν κόσμο οι Αρμένιοι

Γιώργος Στράντζαλης27 Ιουλίου 2023

Στο Yerevan Football Academy Stadium, ένα γήπεδο μόλις 1.428 θεατών που βρίσκεται μάλιστα 1000 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, θα δώσει το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι σήμερα ο Αρης κόντρα στην Αραράτ. 

Με μια πρώτη ματιά το γήπεδο παραπέμπει περισσότερο σε… προπονητικό κέντρο, παρά σε στάδιο που διεξάγονται ευρωπαϊκοί αγώνες αλλά έχει φιλοξενήσει και αγώνες της Εθνικής Αρμενίας (σσ κόντρα στην Πορτογαλία). Η διοίκηση της Αραράτ αποφάσισε να επιτρέψει την ελεύθερη είσοδο σε όσους θελήσουν να παρακολουθήσουν το σημερινό παιχνίδι και όπως σχολίαζαν χθες περιμένουν αρκετό κόσμο της ομάδας τους στις εξέδρες. 

Το γήπεδο άνοιξε επίσημα στις 29 Απριλίου 2013 από τον Δήμαρχο του Γερεβάν, Ταρόν Μαργαριάν, ωστόσο, ο πρώτος επίσημος αγώνας στο έγινε νωρίτερα στις 13 Απριλίου 2013, μεταξύ της FC Pyunik και της FC Banants στο πλαίσιο της Αρμενικής Πρέμιερ Λιγκ. Το στάδιο είναι μέρος του Τεχνικού Κέντρου-Ακαδημίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αρμενίας, το οποίο άνοιξε επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου 2010 από τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί. 

Το κέντρο φιλοξενεί το κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου, 9 γήπεδα προπόνησης ποδοσφαίρου (8 φυσικά και 1 τεχνητό), 4 υπαίθρια γήπεδα τένις, μια εσωτερική αθλητική αίθουσα, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, γυμναστήριο και ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων με 49 δωμάτια. Ωστόσο, ρίχνοντας κανείς μια ματιά από κοντά στις εγκαταστάσεις (αποδυτήρια, αίθουσα Τύπου, ιατρείο κλπ) θα διαπιστώσει ότι δεν είναι σύγχρονες και παραπέμπουν σε εγκαταστάσεις ομάδων μικρότερων κατηγοριών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.