Απροσπέλαστος Κοτάρσκι, «Killer» Ζίβκοβιτς και σόου «Ντέλια»

Γιώργος Καστάνης18 Αυγούστου 2023

Από τον Μάρτιο του 2022 όταν είχε κερδίσει για τελευταία φορά σε ευρωπαϊκό εντός έδρας ματς, ο Δικέφαλος επέστρεψε στις νίκες και προκρίθηκε άξια στα πλέϊ οφ του Conference League. Τότε ήταν ο Κούρτιτς που είχε βάλει την «σφραγίδα» του στην επικράτηση επί της Γάνδης. Εναντίον της Χάϊντουκ στον επιθετικό τομέα την σφραγίδα την έβαλε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. 

Δύο υπέροχα γκολ από τον Σέρβο που έκανε ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό παιχνίδι και έδωσε την μεγάλη πρόκριση στα πλέι οφ. Όμως παράλληλα με τον Σέρβο, έκλεψε την παράσταση με τις επιδόσεις του, ο Κροάτης Κοτάρσκι. Κστέβασε «ρολά» σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, δεν έδωσε το δικαίωμα στην Χάϊντουκ να βάλει δύσκολα στον Δικέφαλο και το μέταλλο του ΠΑΟΚ επικράτησε σε ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι. Και φυσικά την διαφορά στο παιχνίδι, με τις επινοήσεις, τις κινήσεις μέσα στο γήπεδο την έκανε ο Κωνσταντέλιας. 

Έδωσε ρυθμό στην ομάδα, προώθησε το παιχνίδι, κέρδισε το πέναλτι για να ανοίξει το σκορ ο Σβαμπ, ενώ πάνω του έπεφταν δύο και τρείς αντίπαλοι. Ο ΠΑΟΚ άξια προκρίθηκε στην επόμενη φάση, στα πλέϊ οφ και εκεί με την ίδια σοβαρίτητα και στα δύο παιχνίδια θα επιχειρήσει να πετύχει τον πρώτο κύριο στόχο του, την συμμετοχή στους ομίλους. Εκεί όπου πρακτικά θα κερδίσει και σε αγωνιστικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Ο Δικέφαλος ήταν βέβαια τυχερός στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. 

Η Χάιντουκ έχασε τρείς απίστευτες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και να βάλει δύσκολα στους παίκτες του Λουτσέσκου. Όμως το σημαντικό είναι ότι δεν μπήκε η μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι και η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Σβαμπ στο 12ο λεπτό, έδωσε αυτό το ψυχολογικό προβάδισμα που είχε ανάγκη η ομάδα για να φθάσει σε μία μεγάλη νίκη – πρόκριση. 

Τρία γκολ, τα δύο με την «κλάση» του Σέρβου που έδειξε πως όταν θέλει, μπορεί να κάνει τρομερά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Και φυσικά αξίζουν μπράβο σε όλους, τον Κεντζιόρα, τον Κουλιεράκη, τον Μπάμπα, τον Τσιγγάρα, τον Σβαμπ, τον Νάρεϊ και τους Σαμάτα και Μπράντον και τον Λουτσέσκου για το κοουτσάρισμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.