Απόψε… «τα όνειρα θα πάρουν εκδίκηση»

Metrosport Team25 Μαΐου 2024

Αποστολή στον Βόλο: Γ.ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ, Β.ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι το σύνθημα που κυριάρχησε στα χρόνια της επιβίωσης, σε μια εποχή κατά την οποία αυτό που θα βιώσει απόψε (20:30) ο Αρης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο φάνταζε μακρινό έως ουτοπικό. Κι όμως, έφτασε η στιγμή για να γίνει πραγματικότητα αυτό που κάποτε έμοιαζε ακατόρθωτο καθώς οι «κίτρινοι» έχουν τη δυνατότητα να γράψουν ιστορία και να βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα περιβόητα χρόνια της υπομονής δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια νέα εποχή.

Τα χρόνια είναι πολλά και σε μεγάλο βαθμό κύλησαν βασανιστικά στο μυαλό και την ψυχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι ζουν με την προσμονή. Δεκαετίες δαμάστηκαν στα ταραγμένα κύματα των αποτυχιών, άντεξαν σε δοκιμασίες διαπιστώνοντας το μέγεθος των ψυχικών δυνάμεών τους και τώρα… ναι τους αξίζει να αποζημιωθούν. Το είπε χθες και ο Χουλιάν Κουέστα αφού διαχώρισε τη θέση του από τους υπόλοιπους. 

«Δεν είμαι ένας απλός ποδοσφαιριστής του Αρη αλλά ένας από εσάς». Η εξαετής παρουσία στην ομάδα τον ενέταξε στην οικογένεια του συλλόγου και πλέον αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα. Απόψε το διακύβευμα είναι (και) το ευρωπαϊκό εισιτήριο παράλληλα με τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης ενόψει της επόμενης χρονιάς. Ο Ισπανός δεν είπε τίποτε από αυτά. Μίλησε για την αξία της κατάκτησης, το δίκαιο του αθλητισμού κι έναν λαό στον οποίον επίσης αξίζει να χαμογελάσει. Ο λόγος του Κουέστα ήταν στιβαρός σαν ατσάλι αλλά και «κοφτός». Δίχως λέξεις να αιωρούνται και μηνύματα προς αποκρυπτογράφηση. Απλά, όμορφα κι ωραία.

Το αποψινό ραντεβού έχει ιστορική σημασία. Είναι η ευκαιρία απόδρασης από μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή αλλά και δημιουργίας. Περισσότερο μετουσίωσης μιας τεράστιας αγωνιστικής προσπάθειας που βαστά εδώ και περίπου μια δεκαετία, κυρίως όμως δικαίωσης. Στις προηγούμενες ημέρες οι οπαδοί του Αρη έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να πείσουν τους ποδοσφαιριστές να δουν αυτόν τον τελικό με τον Παναθηναϊκό μέσα από τα δικά τους μάτια. Ξεκινώντας από το ζεστό χειροκρότημα της περασμένης Κυριακής, συνεχίζοντας στην τρομερή υποστήριξη στην ανοιχτή προπόνησης της προηγούμενης Τετάρτης και καταλήγοντας στο… ξεπροβόδισμα με εκατοντάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας να στέκονται μέσα στο λιοπύρι έτσι απλά για να δουν οι ποδοσφαιριστές τη φλόγα των ματιών και την κάψα της ψυχής. 

Απόψε, για τον Αρη είναι αναγκαίο να «ζωντανέψει» το σύνθημα που χρόνια τώρα φωνάζει ο κόσμος. Είναι η σπουδαία ευκαιρία του γιατί είναι η πρώτη φορά που δεν νιώθει απλά αλλά είναι κιόλας ισοϋψής με τον αντίπαλό του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.