Απόλυτη προτεραιότητα, οι τρεις βαθμοί στον ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης10 Μαρτίου 2024

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις θέλει να ξεκινήσει την πρώτη αγωνιστική των πλέϊ οφ ο Δικέφαλος. Οι τρεις βαθμοί αποτελούν την βασική προτεραιότητα για τους παίκτες, τον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη (ζωντανή μετάδοση από το Metropolis 95,5 στις 21:00) θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, η στόχευση του ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρη. Άλλωστε επί δύο μήνες, όταν ήταν κλειστά τα γήπεδα, η ομάδα έπαιζε χωρίς τον κόσμο της και κέρδιζε. 

Δίκαια βρίσκεται αυτή την στιγμή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 60 βαθμούς στο ενεργητικό της. Και με τρεις ακόμη, θέλει να φθάσει στους 63 για να παραμείνει εκεί ψηλά αφενός και αφετέρου για να διαχειριστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον δεύτερο ευρωπαϊκό αγώνα με αντίπαλο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης στην γεμάτη Τούμπα.

Με μία μόλις προπόνηση, την χθεσινή, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, προετοιμάστηκε η ομάδα για το αποψινό τοπικό ντέρμπι. Λογικό είναι, ο προπονητής, να προσανατολίζεται σε ορισμένες αλλαγές, κυρίως στην μεσαία και επιθετική γραμμή, για να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα. Απέναντι στον Άρη που θα έρθει με δεδομένη την διάθεση των παικτών και του προπονητή του, να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα.

Δύο νίκες στην Τούμπα την περσινή σεζόν

Στο ματς του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ είχε παραχωρήσει ισοπαλία στον αντίπαλό του, χωρίς γκολ. Την αντίστοιχη περσινή σεζόν, στα δύο παιχνίδια που έγιναν στην Τούμπα, το πρώτο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και το δεύτερο στα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος. Επικράτησε με 1-0 στο παιχνίδι της 3ης Ιανουαρίου 2023 χάρη στο γκολ του Ινγκασον. Κέρδισε στην Τούμπα και το ματς των πλέι οφ, στα τέλη Απριλίου του 2023 με σκόρ 3-2. Είχε κερδίσει πέρυσι και στο Κλεάνθης Βικελίδης, τον έναν από τους δύο αγώνες (ο άλλος ήταν ισόπαλος). 

Όλα αυτά με προπονητή τον Λουτσέσκου, που έχει δείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις για την ομάδα. Μία ακόμη, είναι αυτή την περίοδο που διανύουμε. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από ήττα με σκορ 2-0 από την Ντιναμό και πρέπει να αναδιοργανωθεί. Και να κερδίσει τον Άρη. Το “κουμπί” έχει γυρίσει φέτος σε κρίσιμα σημεία, μετά από κακές εμφανίσεις και ανεπιτυχή αποτελέσματα. Μπορεί, κάλλιστα να “γυρίσει” και απόψε. Με πειστική εμφάνιση και κυρίως νίκη επί του Άρη, που δεν θα έρθει στην Τούμπα για να “πέσει αμαχητί”.

Συνεχείς ομιλίες στα αποδυτήρια

Από την ώρα που επέστρεψαν τα μέλη της αποστολής στη Θεσσαλονίκη, ήταν συνεχείς οι συζητήσεις των παικτών για το αποψινό παιχνίδι. Θεωρείται κομβική, από κάθε άποψη η νίκη επί του Άρη. Ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του, θα αναλύσουν σήμερα πιο εμπεριστατωμένα τα πλάνα ανάπτυξης της ομάδας για το παιχνίδι. Παράλληλα υπήρξαν και επαφές με τον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος μέσω τηλεδιασκέψεων, έστειλε σε όλους το μήνυμα της ενότητας. Και κυρίως πως στηρίζει την όλη προσπάθεια για να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ έως το τέλος, τον τίτλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.