Αποκαλυπτικό παρασκήνιο: Πώς ο ΠΑΟΚ από τον Σολέ κατέληξε στον Λόβρεν!

Κώστας Πετρωτός12 Σεπτεμβρίου 2024

Ήταν άκρως ενδιαφέρον το τελευταίο 24ωρο της μεταγραφικής περιόδου για τον ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ κινήθηκε σε πολύ έντονους ρυθμούς για να κλείσει δεξί στόπερ και δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στις δύο τελευταίες μέρες διαπραγματεύτηκε με δύο ονόματα: τον Ουμάρ Σολέ και τον Ντέγιαν Λόβρεν που είναι τελικά ο εκλεκτός.

Αφού έγινε κουβέντα με τον Σαββίδη στο Πόρτο Καρράς και τους Λουτσέσκου-Γκοντσαρόβα-Καρυπίδη να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή, συμφωνήθηκε ότι πρέπει να υπάρχει μία ακόμη λύση για το κέντρο της άμυνας και έτσι έγιναν οι τελικές επαφές.

Ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω του την περίπτωση Σολέ, καθώς ο παίκτης δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα, ενώ είχε και βεβαρυμένο ιστορικό: η Σάλτσμπουργκ, όπως αποκάλυψε το Metrosport.gr, έδινε ελεύθερο τον παίκτη με χρηματιστηριακή αξία 10 εκατομμύρια ευρώ, αυτός είχε ήδη κοπεί στα ιατρικά από άλλες ομάδες (Χόφενχαϊμ) και στον ΠΑΟΚ υπάρχει ο προβληματισμός ότι ο χρόνος δεν επαρκούσε για να γίνει αναλυτική έρευνα.

Κάπως έτσι, η... παρέα του Πόρτο Καρράς κατέληξε στον Ντέγια Λόβρεν, για τον οποίο το μοναδικό ερωτηματικό ήταν η αγωνιστική απραξία του το τελευταίο εξάμηνο: Έγινε τηλεφωνική επαφή με τον ίδιο τον παίκτη που, όπως λένε οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, ήταν εντυπωσιακά θετικός να έρθει και απόλυτος για την ετοιμότητά του. Μέσα σε όλα δεν διαπιστώθηκε έλλειψη κινήτρου ούτε φυσικό κάποιος τραυματισμός που να δημιουργούσε ανησυχία.

Όταν άρχισε η τελική διαπραγμάτευση, Λουτσέσκου και Καρυπίδης αποχώρησαν για να πάνε στην προπόνηση και τελικά ο Σαββίδης με τους 3 συνεργάτες του τελείωσαν την μεταγραφή, με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να κάνει την καθοριστική κίνηση προσφέροντας διετές συμβόλαιο στον παίκτη για να βοηθήσει στην διαπραγμάτευση του 35χρονου άσου με την Λιόν για την αποζημίωση, καθώς είχε ένα συμβόλαιο 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα ανεβάσει όλα τα απαραίτητα-ηλεκτρονικά-έγγφραφα στο tms, στο αυτόματο σύστημα μεταγραφών της UEFA λίγο πριν τα μεσάνυχτα που ήταν η διορία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.