Αποκάλυψη-ΣΟΚ: «Η Ρωσία μελετά σχέδια βομβαρδισμού βρετανικής βάσης στην Κύπρο»

Metrosport Team20 Ιουνίου 2024

Στο επίκεντρο της κόντρας της Δύσης με τη Ρωσία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής βρίσκεται για ακόμη μια φορά η Κύπρος.

Η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει επίθεση από την Συρία έναντι μίας βρετανικής στρατιωτικής βάσης στην Κύπρο. Σε αυτήν την δήλωση προέβη ο Αντρέι Κλίντσεβιτς σε συνέντευξή του με την Tsargrad, μεταδίδει η ρωσική Gazeta. 

 Σύμφωνα με τον Ρώσο, η βρετανική αεροπορική βάση στην Κύπρο βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα από την συριακή επικράτεια. Ο ίδιος εκτίμησε πως «εάν μία ρωσική ομάδα κατά λάθος έπληττε αυτήν την βάση και κατέστρεφε δεκάδες αεροσκάφη, τότε η Βρετανία θα δέχονταν ένα σημαντικό πλήγμα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ότι η Δύση απαντάει με βία σε τέτοιες περιπτώσεις».

Η βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρο έχει μεγάλη στρατηγική σημασία, αφού επιτρέπει σε βρετανικά αεροσκάφη να επιχειρούν στην Ανατολική Μεσόγειο και σε τμήματα της ένθερμης Μέσης Ανατολής. Ειδικά αν ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, η βάση αυτή θα μετατραπεί σε κομβικό σημείο για τις επιχειρήσεις των δύο στρατοπέδων στην Μέση Ανατολή και ειδικά στην Συρία. 

Όπως και να έχει οι Βρετανοί έχουν επίγνωση της κρίσιμης σημασίας των εγκαταστάσεών τους και για αυτό προστατεύουν την βάση στο Ακρωτήρι εξονυχιστικά με συνεχείς περιπολίες ένοπλων φρουρών και προηγμένα οπλικά συστήματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.