Αποκάλυψη-ΣΟΚ για Ερντογάν: Απαιτεί χρήμα ή ελληνικό έδαφος για να παραμείνει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ

Metrosport Team04 Αυγούστου 2024

Ο Έλληνας καθηγητής από τις ΗΠΑ Ευάγγελος Βαλλιανάτος, αποκαλύπτει τις επιθυμίες της Τουρκίας στο Αιγαίο, σύμφωνα με ξένο ΜΜΕ.

«Ο Ερντογάν εκβιάζει την αμερικανική ηγεσία του ΝΑΤΟ να προετοιμάσει την Ελλάδα για να χάσει περισσότερο έδαφος από την Τουρκία. Αυτή τη φορά ο στόχος του Ερντογάν δεν είναι λιγότερος από την κατάληψη ολόκληρου του Αιγαίου και των εκατοντάδων ελληνικών νησιών του.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν ήταν ποτέ κανονικές.

Η κληρονομιά της μογγολικής τουρκικής κατάκτησης της Ελλάδας τον δέκατο πέμπτο αιώνα δηλητηριάζει όλες τις συνδέσεις μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων.

Οι Έλληνες θυμούνται τους Τούρκους καταπιεστές τους όπως άλλοι βάρβαροι που εισέβαλαν στη χώρα τους. Πολέμησαν σκληρά και πολύ για να ελευθερωθούν από την τυραννία των Τούρκων.

Οι μουσουλμάνοι Τούρκοι, ωστόσο, θυμούνται ότι ζουν σε γη που έκλεψαν από τους Έλληνες. Θυμούνται επίσης την αυτοκρατορία τους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και θέλουν να την ξαναδημιουργήσουν.

Ο Τούρκος πρόεδρος πιθηκίζει δυτικούς διπλωμάτες μιλώντας για ειρήνη και ασφάλεια, ενώ σχεδιάζει τα ακριβώς αντίθετα από την ειρήνη και την ασφάλεια.

Εκμεταλλεύεται επίσης τη διχόνοια και το πολιτικό και προεδρικό χάος στην Αμερική, η οποία ίδρυσε το ΝΑΤΟ ως βραχίονα της εξωτερικής της πολιτικής.

Ο Ερντογάν χλευάζει την ανόητη αμερικανική χρηματοδότηση των πολέμων στην Ουκρανία και το Ισραήλ.

Εκμεταλλεύεται τις αυταπάτες της Αμερικής για πλανητική ηγεμονία. Απαιτεί πληρωμές ή ελληνικό έδαφος για να παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Το 1963, ο Πρόεδρος Λίντον Τζόνσον συμφώνησε με την Τουρκία και έδωσε τη δυνατότητα στην Τουρκία να εισβάλει και να καταλάβει το ένα τρίτο του ελληνικού νησιού της Κύπρου. Πενήντα χρόνια μετά την κατάκτηση της βόρειας Κύπρου το 1974, οι Τούρκοι θέλουν περισσότερα.

Παρά την αμερικανική προσπάθεια να έχει τόσο την Τουρκία όσο και την Ελλάδα στο στρατιωτικό της στρατόπεδο του ΝΑΤΟ, οι δύο χώρες μετά βίας ανέχονται η μία την άλλη.

Η εμμονή της Αμερικής να πολεμήσει τη Ρωσία μέσω του πληρεξούσιου της καθεστώτος του Κιέβου, δεν αφήνει χρόνο ή ενδιαφέρον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ή στον Λευκό Οίκο για την επίλυση των εκκρεμών στρατηγικών προβλημάτων μεταξύ αυτών των δύο «συμμάχων» χωρών του ΝΑΤΟ.

Δεν είναι περίεργο που η Ευρωπαϊκή Ένωση αγνοεί την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο της Αμερικής σχεδόν συνέτριψαν την Ελλάδα για να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που δανείστηκε ή ίδια από αυτούς, για να σώσουν τις χρεοκοπημένες αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην τραγωδία του χρέους της Ελλάδας, ΕΕ, ΔΝΤ και ελληνικές κυβερνήσεις, γνώριζαν ότι οι μέθοδοι «ελάφρυνσης» του χρέους ΕΕ-ΔΝΤ, ήταν παράνομες και εγκληματικές, ενώ αντιμετώπιζαν την Ελλάδα σαν αποικία.

Το τελευταίο επεισόδιο έλαβε χώρα από τις 23 έως τις 25 Ιουλίου 2024. Ένα ιταλικό ερευνητικό σκάφος, το Ievoli Relume, χαρτογραφούσε την υποθαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησιών Κάσος και Κάρπαθος στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

Το σχέδιο ήταν να τοποθετηθεί ένα καλώδιο μεταξύ Κύπρου και Κρήτης προκειμένου να μεταφερθεί η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από το ένα νησί στο άλλο.

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη για να αποφευχθεί ο πόλεμος. Έφτασαν δύο ελληνικά πολεμικά πλοία και αντιμετώπισαν τα 5 πολεμικά πλοία της Τουρκίας.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι εικάζουν ότι οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, μίλησαν στο τηλέφωνο και έδωσαν τέλος στην κρίση. 

Η Τουρκία εξέδωσε ακόμη και τη δική της ναυτική προειδοποίηση Navtex, στην οποία πήρε τα εύσημα για την αποφυγή σύγκρουσης για την «παραβίαση» των χωρικών της υδάτων, ευχαριστώντας μάλιστα τις ελληνικές και ιταλικές αρχές που αναγνώρισαν τη δικαιοδοσία της στο Αιγαίο Πέλαγος.

Τι σημαίνει όμως η απαίτηση των Τούρκων για σεβασμό τέτοιων κραυγαλέων ψεμάτων; Τα τουρκικά πολεμικά πλοία παραβίαζαν το διεθνές δίκαιο ευρισκόμενα σε ύδατα που ανήκουν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ελλάδας. Επιπλέον, η παρουσία τους κοντά στα ελληνικά νησιά ήταν παράνομη, προκλητική και προσβλητική. Θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας δεν μάσησε τα λόγια του. Στις 26 Ιουλίου 2024, ο εκπρόσωπός του ελληνικού ΥΠΑΜ ανέφερε: «Κανένας σεβασμός [στην τουρκική θαλάσσια δικαιοδοσία] δεν επιδείχθηκε ούτε θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ζώνης που οριοθετείται νόμιμα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου».

www.pentapostagma.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.