Απογείωση για τα «αετόπουλα»

Metrosport Team01 Ιουνίου 2024

Ρεπορτάζ: Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαΐρης

Είναι τρομερό να παρακολουθεί κανείς πώς εξελίσσεται η πρόοδος των δύο αυθεντικών ταλέντων του ΠΑΟΚ, του Κωνσταντέλια και του Κουλιεράκη, την τελευταία διετία που έχουν γίνει βασικά γρανάζια της πρώτης ομάδας. Προ δύο ημερών, η γνωστή σελίδα transfermarkt έκανε ένα update στις χρηματιστηριακές αξίες των παικτών και οι δύο νεαροί άσοι έχουν πραγματικά εκτοξευθεί. Ο Ντέλιας από τα 12 εκατομμύρια ευρώ στην προηγούμενη αξιολόγηση της γνωστής πλατφόρμας, ανέβηκε στα 15, όντας πλέον ο πιο ακριβός παίκτης στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Το φοβερό είναι ότι την σεζόν 2022-2023, αρχές Νοεμβρίου όταν άρχισε να έχει ρόλο βασικού στην ομάδα, η αξία του ήταν μόλις στις 400.000 ευρώ. Ο Κούλιε, από την άλλη, ήταν στις 300.000 ευρώ μόλις, στα τέλη Ιουνίου 2022 και πλέον έχει φτάσει στα οκτώ εκατομμύρια από τα έξι που ήταν στην προηγούμενη αξιολόγηση.

Απόλυτα δικαιολογημένη είναι αυτή η εξέλιξη, καθώς και οι δύο κάνουν εξαιρετικές εμφανίσεις και γι’ αυτό άλλωστε έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων από το εξωτερικό. Φυσικά, οι δυο τους δεν είναι οι μόνοι με άνοδο στον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν και άλλοι δέκα συμπαίκτες του που είδαν στην τελευταία αξιολόγηση την αξία τους να ανεβαίνει.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ανέβηκε στα 8 εκατομμύρια ευρώ από τα 7 που ήταν (πέρυσι στην αρχή της περιόδου ήταν στα 6), ενώ από τα 6 εκατ. ευρώ ο Ντεσπόντοφ πήγε στα 7. Φοβερή άνοδο έχει και ο Τζίμας που τον Φεβρουάριο του 2023 ήταν στις 300.000 ευρώ και πλέον φτάνει στο 1,8 εκατ. ευρώ. Ο Κοτάρσκι, εξάλλου, από τα 4 πήγε στα 5 εκ. Ευρώ, ο Μεϊτέ από τα 3 στα 3,5 εκ. Ευρώ, ο Μπάμπα Ράχμαν από το 1,5 εκ. ευρώ στα 2, ο Μουργκ από το 1,5 εκ. ευρώ στο 1,8, ο Μπράντον Τόμας από 1,5 σε 1,8, ο Γιοάν Σάστρε από 1,2 εκ. ευρώ σε 1,5 και ο Ταλιχμανίδης από τις 200 χιλιάδες ευρώ, στις 250.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.