ΕΠΣΜ: Ποινές, αγώνες μικτών Κ14, Κ16, Κ15 (γυναικών), αγώνας Τετάρτης, παλαιμάχων, ανακοίνωση προγράμματος, μαθήματα διαιτητών

Metrosport Team03 Φεβρουαρίου 2024

Έναρξη του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανάπτυξης Γυναικών Κ 15

στις 6 - 7 Φεβρουαρίου 2024, αγωνιστικής περιόδου 2023 – 2024

Συμμετοχή της ΕΠΣ Μακεδονίας με προπονήτρια την Ελένη Σεμαλτιανού

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τη φετινή αγωνιστική 2023 – 2024 θα διοργανωθεί το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Γυναικών Κ 15 στο οποίο δήλωσαν συμμετοχή 27 Ενώσεις και θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας που συμμετέχει στην εν λόγω διοργάνωση συμπεριλήφθηκε στο 2ο όμιλο και θα αντιμετωπίσει τις ΕΠΣ Ημαθίας, ΕΠΣ Πιερίας και ΕΠΣ Σερρών.

Οι 27 ΕΠΣ που δήλωσαν συμμετοχή χωρίστηκαν σε 8 ομίλους και θα προκριθούν στη β’ φάση οι 8 πρωταθλήτριες ΕΠΣ, μία από κάθε όμιλο.

Οι άλλοι όμιλοι συμπεριλαμβάνουν τις παρακάτω ΕΠΣ:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Δράμας, ΕΠΣ Έβρου, ΕΠΣ Θράκης, ΕΠΣ Ξάνθης

3ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Ηπείρου, ΕΠΣ Καστοριάς, ΕΠΣ Κοζάνης

4ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Θεσσαλίας, ΕΠΣ Λάρισας, ΕΠΣ Καρδίτσας, ΕΠΣ Τρικάλων

5ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Αχαϊας, ΕΠΣ Μεσσηνίας, ΕΠΣ Φθιώτιδας

6ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, ΕΠΣ Πειραιά, ΕΠΣ Χίου

7ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Αθηνών, ΕΠΣ Εύβοιας, ΕΠΣ Λέσβου

8ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Δωδεκανήσου, ΕΠΣ Ηρακλείου, ΕΠΣ Χανίων

Οι αγώνες της α’ φάσης θα διεξαχθούν στις 7/2/24, 14/2/24, 28/2/24, 13/3/24, 27/3/24 και 10/4/24.

Την 1η αγωνιστική στον 2ο όμιλο θα διεξαχθούν οι παρακάτω αγώνες:

ΕΠΣ Μακεδονίας - ΕΠΣ Πιερίας (Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15.00 στο γήπεδο της ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα) και ΕΠΣ Ημαθίας - ΕΠΣ Σερρών (Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15.00 στο γήπεδο Πατρίδος Ημαθίας).

Προπονήτρια της μικτής ομάδας Κ 15 Γυναικών της ΕΠΣ Μακεδονίας θα είναι η δρ. Ελένη Σεμαλτιανού.

Η Ελένη Σεμαλτιανού είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην προπονητική και διδακτορικό δίπλωμα στη Φυσική Αγωγή. Είναι, επίσης, κάτοχος διπλώματος UEFA A και κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας ποδοσφαίρου από τη ΓΓΑ. Σήμερα υπηρετεί στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, ως ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ΕΕΠ) στο ποδόσφαιρο.

Υπήρξε παίκτρια της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Γυναικών από το 1991 έως το 1997 και ταυτόχρονα αθλήτρια του ΑΟ Ηλιούπολης στην Α’ Εθνική κατηγορία. Στέφθηκε πρωταθλήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα περ. 1996 – 1997 με τον ΑΟ Ηλιούπολης, ενώ συμμετείχε στα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικείου Ποδοσφαίρου το 1992 και το 1994 και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικείου Ποδοσφαίρου το 1995.

Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Γυναικών Κ 15 η Ελένη Σεμαλτιανού, δήλωσε:

«Το ποδόσφαιρο γυναικών έχει μία ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια και έρχεται τώρα και η Ελλάδα να διοργανώσει ένα πανελλήνιο αναπτυξιακό πρωτάθλημα.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα στις μικρές ηλικίες και αυτή η διοργάνωση θα δώσει τη δυνατότητα σ’ αυτά τα κορίτσια να αναδείξουν το ταλέντο τους. Ταυτόχρονα μ’ αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσει και άλλα κορίτσια, που αγαπούν το ποδόσφαιρο, να ασχοληθούν πιο ενεργά με το άθλημα και πιστεύω ότι θα αναδειχτούν κι άλλα ταλέντα.

Έχει καταρριφθεί το στερεότυπο ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνον ανδρικό άθλημα και τα κορίτσια δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Τώρα κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των κοριτσιών που ασχολούνται με το άθλημα, το επίπεδό τους ανεβαίνει συνέχεια και είναι ιδιαίτερα υψηλό στις αναπτυξιακές ηλικίες. Τα μηνύματα που στέλνουν είναι ελπιδοφόρα.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών μ’ ένα πλάνο δράσης που ξεκινάει από τη διοργάνωση του πρωταθλήματος κορασίδων, τη συμμετοχή της σ’ αυτό το πρωτάθλημα και προγραμματίζει κι’ άλλες δραστηριότητες στο μέλλον. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που συμμετέχω σ’ αυτήν την προσπάθεια».


Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κ 14 και Κ 16 ΕΠΣ Μακεδονίας - ΕΠΣ Πιερίας

στις 6 Φεβρουαρίου 2024 στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣΜ στη Μίκρα

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 συνεχίζονται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ 14 και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κ 16.

Οι μικτές ομάδες Κ 14 και Κ 16 της ΕΠΣ Μακεδονίας θα αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες ομάδες της ΕΠΣ Πιερίας στο Ενωσιακό της γήπεδο στη Μίκρα και με ώρα έναρξης 12.30 και 15.00 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Οι άλλοι αγώνες του 4ου ομίλου ΕΠΣ Ημαθίας – ΕΠΣ Γρεβενών θα διεξαχθούν την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας και με ώρα έναρξης 12.00 και 15.00.


Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Μακεδονίας; Συνεχίζονται τα επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά μαθήματα

Από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι τη

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 20.30 συνεχίζονται τα επιμορφωτικά
και εκπαιδευτικά μαθήματα των διαιτητών Θεσσαλονίκης στην αίθουσα διδασκαλίας «Αθανάσιος Καλόπουλος» του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης (Πολυτεχνείου 17 Β, 3ος όροφος).

Στην επιμορφωτική συγκέντρωση θα μιλήσει στους διαιτητές η ψυχίατρος – ψυχοθεραπεύτρια και τομεάρχης εξυπηρέτησης του Πολίτη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Μαγδαλινή (Λίνα) Φιλιππιάδου με θέμα τη ψυχολογία των διαιτητών.

Η παρουσία όλων των διαιτητών (αξιολογημένων και μη) κρίνεται απαραίτητη, εξαιτίας του ειδικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το εν λόγω θέμα




ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 07.02.2024

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 3ος ΟΜΙΛΟΣ (14η αγωνιστική – ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ) Κισσός Χορτιάτη - Δόξα Τριλόφου  Γήπεδο:Χορτιάτη - ώρα:16.00 Παρατηρητής:ΜΠΟΣΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Γιατρός:Δημόπουλος Θεοφάνης

Η κλήρωση των αγώνων play off και play out της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Μακεδονίας

Από την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 17.00 στην αίθουσα διαλέξεων «Αλέξανδρος Παπαδόπουλος» στο αθλητικό κέντρο της Ένωσης στη Μίκρα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των αγώνων play off και play out της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας που θα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 10 – 11 Φεβρουαρίου 2024.

Ανακοίνωση του αγωνιστικού προγράμματος των πρωταθλημάτων ανδρών την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 

Από την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα των πρωταθλημάτων ανδρών του Σαββατοκύριακου 10 – 11 Φεβρουαρίου 2024 θα ανακοινωθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, μετά την κλήρωση των αγώνων play offs και play outs της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας (1ος και 2ος όμιλος).

Πειθαρχική Επιτροπή / ΕΠΣΜ: Κλήσεις σε απολογία

Από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Μακεδονίας καλούνται σε έγγραφη απολογία, μέσα σε τρεις (3) ημέρες, τα σωματεία, Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου και ΜΠΑΜ.

Πειθαρχική Επιτροπή / ΕΠΣΜ: Επιβολή ποινών σε ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στα πρωταθλήματα ανδρών και σε αξιωματούχους

Από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Μακεδονίας επιβλήθηκαν οι παρακάτω ποινές σε ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στους αγώνες του Σαββατοκύριακου 27 – 28 Ιανουαρίου 2024 στα πρωταθλήματα ανδρών.

Συγκεκριμένα αποβλήθηκαν είκοσι δύο (22) ποδοσφαιριστές και τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας οι: Τάσιος Γ. (Κεραυνός Ωραιοκάστρου), Νικολέτο Α. (Ένωση Συκεών), Χαλκιάς Α. (Δόξα Ρετζικίου), Μακρίδης Σ. (Δόξα Αγίου Παύλου), Γιαννακάκης Ε. – Α. (Αναγέννηση Ρυσίου), Πασσαλής Ι. (Μέντεκας Καλαμαριάς), Κέρος Ε. (Αναγέννηση Αγίου Ιωάννη), Κεμπαπίδης Ι. – Π. (ΑΕ Πυλαίας), Τσιμπούκης Α. (Πανόραμα), Τσιαμήτρος Χ. (Μ. Αλέξανδρος Πέντε Βρυσών), Κωστόπουλος Β. (Ένωση Ανθοκήπων Καρατάσου), Χατζαρίδης Α. (Ένωση Ανθοκήπων Καρατάσου), Δημητριάδης Β. (Λύκοι Δήμου Παύλου Μελά), Ατματζίδης Ε. (Λύκοι Δήμου Παύλου Μελά), Βραμπάκης Π. (Ακαδ. Γιώργος Κούδας), Εμμανουηλίδης Σ. (ΜΠΑΜ), Τζιμάνης Μ. – Ν. (ΜΠΑΜ), Καραπατσιόλας Σ. (ΑΕ Ευόσμου Β), Γκιουλέκας Π. (Πόρτο Σαλόνικο), Σακελλαρίδης Σ. (Πόρτο Σαλόνικο)

και με ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών οι: Φλώρος Γ. (Ορφέας Σουρωτής), Λούλο Α. (Μέντεκας Καλαμαριάς).

Επίσης, επιβλήθηκε η ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας στους αξιωματούχους, Γ. Τσαρδακλή (ιατρός του Παύλου Μελά), Χ. Μηλιώνη (εκπρόσωπος της ΜΠΑΜ) και η ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών στον Γ. Λαπιασβίλι (εκπρόσωπος του Αγροτικού Αστέρα Ευόσμου).

Πειθαρχική Επιτροπή / ΕΠΣΜ: Επιβολή ποινών σε ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στα πρωταθλήματα Υποδομών και σε αξιωματούχο

Από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Μακεδονίας επιβλήθηκαν οι παρακάτω ποινές σε ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στους αγώνες του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου 2024 στα πρωταθλήματα Υποδομών.

Συγκεκριμένα αποβλήθηκαν επτά (7) ποδοσφαιριστές και τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας οι: Θωμαϊδης Ι. (Εθνικός Πυλαίας Κ 17), Τσέτης Χ. (ΑΕ Ελπίδα Τούμπας Κ 17), Ακριτίδης Λ. (ΑΕ Ελπίδα Τούμπας Κ 17), Νίκου Σ. (Εθνικός Αστέρας Πυλαίας Κ 17), Παπαδόπουλος Ν. (Νίκη Ευκαρπίας Κ 16), Κυργερίδης Χ. (Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών Κ 16) και με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών ο:Καραγώγος Σ. (Νίκη Ευκαρπίας Κ 16).

Επίσης, επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για δύο (2) αγώνες στον αξιωματούχο, Γ. Χοχλάκη (εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης).


27ο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης «Νίκος Ποριάζης» της ΕΠΣ Μακεδονίας

Οι Βίσωνες «φρέναραν» την ΑΕ Φαλήρου

Με τους αγώνες της 16ης αγωνιστικής συνεχίζεται το 27ο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης «Νίκος Ποριάζης» το οποίο διοργανώνει η ΕΠΣ Μακεδονίας. Την τελευταία αγωνιστική οι Βίσωνες σημείωσαν σημαντική νίκη επί της ΑΕ Φαλήρου (3-2), της οποίας η βαθμολογική διαφορά από το πρωτοπόρο Ανατολικό αυξήθηκε στους έξι βαθμούς (36 έναντι 30). Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:

Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΣ. – ΦΙΛΥΡΟ 3-5

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ - ΔΕΗ 6-3

ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ - ΠΟΛΙΧΝΗ 5-3

ΠΕΡΑΙΑ - ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΜΠΑΣ 5-4

ΣΥΚΙΕΣ - ΜΕΝΕΜΕΝΗ 2-2

ΒΙΣΩΝΕΣ - ΑΕ ΦΑΛΗΡΟΥ 3-2

Το πρόγραμμα των αγώνων της επόμενης (16ης) αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 05.02.2024

27ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ (15η αγωνιστική)

--------------------------------

ΦΙΛΥΡΟ - ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ

Γήπεδο:Φιλύρου - ώρα:21.30

Γιατρός:Κασταμπουλίδου Βίκυ

ΔΕΗ - ΠΕΡΑΙΑ

Γήπεδο:Καρδίας - ώρα:20.45

Γιατρός:Σωτηριάδης Σωτήριος

ΠΟΛΙΧΝΗ - ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΜΠΑΣ

Γήπεδο:Πολίχνης - ώρα:18.00

Γιατρός:Παυλίδης Ευάγγελος

ΤΕΤΑΡΤΗ 07.02.2024

27ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ (15η αγωνιστική)

--------------------------------

ΒΙΣΩΝΕΣ - ΣΥΚΙΕΣ

Γήπεδο:Athletic Park - ώρα:21.30

Γιατρός:Λάλλας Κωνσταντίνος

ΜΕΝΕΜΕΝΗ - ΓΕΡΟΛΥΚΟΙ

Γήπεδο:Δημ.Αμπελοκήπων (πλαστικό) - ώρα:18.00

Γιατρός:Κασταμπουλίδου Βίκυ

ΑΕ ΦΑΛΗΡΟΥ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΣ.

Γήπεδο:Planet FC (έναντι HYATT) - ώρα:20.15

Γιατρός:Μπανιά Μαλαματή


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.