Απόδραση με «διπλό» από την Κρήτη και μετά τη διακοπή τα «νέα γούστα»

Δημήτρης Μπούζας03 Σεπτεμβρίου 2023

Το ιδανικό θα ήταν μετά τις συγκλονιστικές μάχες που έδωσαν να ξεκουραστούν. Όμως το εθνικό πρωτάθλημα συνεχίζεται και ο Λουτσέσκου με τους παίκτες του θα πρέπει να τακτοποιήσουν μια εκκρεμότητα που αφορά ένα εκτός έδρας δύσκολο παιχνίδι. Οι Κρητικοί στο «Γεντί Κουλέ» και έχοντας ισχυρό κίνητρο να σταματήσουν μια ομάδα που εξέπληξε με την μέχρι τώρα πορεία της, εικάζεται ότι θα τα δώσουν όλα.

Σαφέστατα υπάρχει μία κόπωση που θα πρέπει να υπολογιστεί και την οποία καλείται να διαχειριστεί ο έμπειρος Ραζβάν Λουτσέσκου. Στις δυσκολίες του αγώνα προστίθενται και η επιλογή του διαιτητικού τιμ από την κουτοπόνηρη ΚΕΔ, η οποία στοχοποιημένα στην κυριολεξία όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, επιλέγει διαιτητές από τις πλέον εχθρικές ποδοσφαιρικές Ενώσεις, που αποτελούσαν επί δεκαετίες τα προπύργια της ερυθρόλευκης παράγκας (Αρκαδίας, Ημαθίας, Ηπείρου). 

Τις προθέσεις της συνήθως δεν τις κρύβει, γιατί στο κάτω – κάτω δεν έχει κανέναν να φοβηθεί. Εν πάση περιπτώσει και επειδή υπάρχει κίνδυνος να χαρακτηριστούμε και γραφικοί ασχολούμενοι με τα όσα βρώμικα αλλά και ολοφάνερα για τους ψαγμένους στήνονται στην ΚΕΔ, δηλώνουμε και διευκρινίζουμε ότι κάνουμε μια απλή υπενθύμιση και προειδοποίηση. 

 Πάμε όμως σε ότι έχει σχέση με το παιχνίδι. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το «πως» ο Ραζβάν θα αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα που τυχόν παρουσιαστούν, εξαιτίας μιας πιθανολογούμενης κούρασης. Ο πανέξυπνος Ρουμάνος έχοντας καταφέρει να πάρει από τους παίκτες του το 100%, θεωρείται βέβαιο ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με επιτυχία κι αυτό το ενδεχόμενο. 

Μεγαλύτερη απόδειξη, το γεγονός ότι έχει αξιοποιήσει όλες τις ρεζέρβες που διέθετε, στο μέχρι πρότινος ρηχό του ρόστερ. Εξωαγωνιστικό ενδιαφέρον παράλληλα παρουσιάζει και η αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος της επιτροπής που έστησε το σκάνδαλο της πολυιδιοκτησίας (ερυθρόλευκου φασόν που στην ούγια του έγραφε Αλέξης Κούγιας), κουμπάρος του ανεκδιήγητου Αυγενάκη, καλείται να απολογηθεί για τα όσα πάρατυπα, πιθανόν και παράνομα, επιστράτευσε για να «εκτελέσει» με ένα θεσμικό μόρφωμα τον δικέφαλο. 

Η προσφυγή των γιων του Σαββίδη στην ελληνική δικαιοσύνη, άναψε το πράσινο φως για τις μεγάλες περιπέτειες που τον περιμένουν. Επιστρέφοντας στον αγώνα και ελπίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ θα υπερπηδήσει κι αυτό το εμπόδιο, περιμένουμε μετά την διακοπή και την συμμετοχή όλων των νεοαποκτηθέντων, για να απολαύσουμε «νέα γούστα».

ΥΓ1: Στα μεταγραφικά, ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτηση του Μάρκος Αντόνιο, ενώ επισήμως διαρρέεται ότι γίνονται προσπάθειες μέχρι στις 4 του μήνα, να υπάρξουν άλλες δύο προσθήκες μεσοεπιθετικών. 

ΥΓ2: Στα μέτρα του ΠΑΟΚ η προχθεσινή κλήρωση για τους ομίλους. Έπεσε με την Άιντραχτ, την Αμπερντίν και την Ελσίνκι. Βέβαια δεν αμφισβητείται ότι φαβορί για την πρώτη θέση είναι η γερμανική ομάδα. Στα πολύ εύκολα έπεσε ο Ολυμπιακός, γιατί στην περίπτωση του προκρίνεται και ο τρίτος του ομίλου, ενώ αντίθετα στα βαθιά και στα δύσκολα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. 

«Αποχαιρετιστήριο» στον Κώστα Δεμερτζή

Ο παιδικός του φίλος Βασίλης Προυσαλίδης, πρώην παράγοντας της ΕΠΟ και της ΕΠΣΜ, αποχαιρετάει τον Κώστα Δεμερτζή: «Πριν από λίγες ημέρες «έφυγε» από κοντά μας, ένας αγαπητός σε όλους μας φίλος, ο Κώστας Δεμερτζής. Γέννημα – θρέμμα Διοικητηριώτης, μία εμβληματική παρουσία. Η εικόνα του ήταν έντονη ιδιαίτερα στον αθλητικό χώρο. Σπουδαίος ποδοσφαιριστής με πολύ καλά στοιχεία που δεν τα αξιοποίησε παρά την επιθυμία και τις δυνατότητες του (λόγω της αντίδρασης της μητέρας του), που ήταν γνωστές στη γηπεδομάνα Πλατεία Δικαστηρίων. 

Ήταν και σπουδαίο μέλος στη Λέσχη μπιλιάρδου Θεσσαλονίκης, στο οποίο υπήρξε πρωταθλητής με πολλές διακρίσεις. Η καλοσύνη του και ο αλτρουϊσμός του ήταν γνωστά. Ποτέ δεν αρνήθηκε βοήθεια στους φίλους. Οι φίλοι Διοικητηριώτες δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ. «Καλό ταξίδι» ΦΙΛΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ. Η γειτονιά και οι φίλοι σου...»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.