Απόδειξη αφλογιστίας ΠΑΟΚ: Έκτος σε τελικές, 29ος σε γκολ στο Europa League!

Κώστας Πετρωτός05 Οκτωβρίου 2024

Εχει πρόβλημα στο γκολ ο ΠΑΟΚ; Αυτό είναι το ερώτημα που έχει «φουντώσει» και αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης στις παρέες των οπαδών του μετά και το απρόσμενο 0-1 από την FCSB στην Τούμπα το βράδυ της Πέμπτης. 

Προφανώς οι 27 τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι με την ρουμανική ομάδα και το μηδέν στην παραγωγικότητα σε γκολ αυτό αναδεικνύει, αλλά εμείς θέλαμε να δώσουμε ένα πιο πειστικό μέγεθος της αφλογιστίας του ΠΑΟΚ κάνοντας μία σύγκριση με τις τελικές που έχουν δημιουργήσει όλες οι ομάδες του league phase του Europa League και τα γκολ που σημείωσαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Η σύγκριση στην κατάταξη στον πίνακα των τελικών προσπαθειών με την κατάταξη στον πίναξα των γκολ, δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ έχει μία από τις χειρότερες επιδόσεις, καθώς έχει σημειώσει ένα γκολ σε 34 τελικές, όσο ακριβώς είναι και η επίδοση της Μπεσίκτας. Πέρα από τις δύο ομάδες (Ντιναμό Κιέβου και Λουντογκόρετς) και που δεν έχουν σημειώσει γκολ σε δύο αγωνιστικές και έχουν καταγράψει 18 τελικές, η μόνη χειρότερη επίδοση έρχεται από την Ουντιόν Σεν Ζιλουάζ που έχει πετύχει ένα γκολ σε 36 τελικές.

Η πλέον αξιοσημείωτη επίδοση είναι της Ελφσμποργκ που έχει πετύχει τρία γκολ (το ένα με πέναλτι) με εννιά μόλις τελικές, έχοντας καταγράψει μία εκτός έδρας ήττα με 3-2 από την Αλκμααρ με 3-2 και τη μεγάλη νίκη με 1-0 (το γκολ από πέναλτι) επί της Ρόμα το βράδυ της Πέμπτης.

Απαραίτητες διευκρινίσεις: Απόλυτα ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν αφού κάθε μία ομάδα έχει διαφορετικές αντιπάλους, τα στοιχεία όμως είναι ενδεικτικά και βοηθούν στο να φανεί το μέγεθος του προβλήματος αφλογιστίας που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.