Από τον «αδύναμο» να φοβάσαι!

Metrosport Team21 Δεκεμβρίου 2023

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Το σημερινό παιχνίδι με την Κηφισιά φαντάζει για τους περισσότερους φιλάθλους, σχετικά εύκολο, όσο αφορά την επικράτηση του ΠΑΟΚ. Εάν στο ποδόσφαιρο ίσχυαν μαθηματικοί τύποι, το παραπάνω θα όριζε και το τελικό αποτέλεσμα. Όλοι μας βλέπουμε ποδόσφαιρο διότι κρύβει εκπλήξεις, ανατροπές ή και σενάρια που δεν τα περιμέναμε ποτέ. Ένα παράδειγμα, αυτό της Ισπανικής Ζιρόνα αρκεί.

Είναι πρώτη αφού έχασε σε 17 παιχνίδια μόλις 7 πόντους με ένα προϋπολογισμό που για τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα ισούται με τα έξοδα ούτε ενός μήνα. Εμείς ως φίλαθλοι και δημοσιογράφοι προτιμούμε να έχουμε στο μυαλό μας τέτοιες περιπτώσεις προκειμένου να διαφυλάττουμε τόσο τον εαυτό μας αλλά κυρίως τους οπαδούς και την ομάδα μας από εκπλήξεις που μπορούν να διαλύσουν μια ως τώρα πολύ καλή πορεία. Η ψυχολογία από μη αναμενόμενες ισοπαλίες και κυρίως ήττες, μεγεθύνει σε σημείο ακατανόητο μια αγωνιστική πτώση και στα επόμενα ματς.

Το χρονικό σημείο, αφού έχουμε τη γιορτή των Χριστουγέννων, είναι σημαντικό αφού με μια νίκη ο ΠΑΟΚ θα κλείσει τη χρονιά πρωτοπόρος και έτοιμος να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό ενισχυμένος και από απαραίτητες μεταγραφές. Όπως αντιλαμβάνονται αυτοί που παρακολουθούν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, τέτοιες λεπτομέρειες ενός αγώνα και μόνο, δύναται να αλλάξουν προς το καλύτερο ή το χειρότερο την πορεία μιας ομάδος. Για μας δε μετράει ο αγωνιστικός χλευασμός που θα δεχθεί ο ΠΑΟΚ και οι οπαδοί του από ένα άσχημο αποτέλεσμα τύπου «Κηφισιάς». Αυτό που μας απασχολεί και μας ανησυχεί είναι οι μεταγενέστερες αγωνιστικές-ψυχολογικές συνέπειες. Τόσο ο προπονητής που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο, όσο και οι ποδοσφαιριστές, δυστυχώς ή ευτυχώς, ανάλογα την περίπτωση, μπορεί να επηρεαστούν από ένα-δυο παιχνίδια και να μεταβάλλουν προς το καλύτερο ή το χειρότερο την πορεία τους.

Η απουσία επίσης, των Ζίφκοβιτς και Τάισον (σήμερα και του Κουλιεράκη) μπορεί στους περασμένους αγώνες να μη φάνηκε ιδιαίτερα μη επηρεάζοντας οποιοδήποτε αποτέλεσμα αλλά αυτό δεν είναι κανόνας. Είναι φυσιολογικό ο Λουτσέσκου να τα αντιλαμβάνεται όλα αυτά όμως κι αυτός είναι άνθρωπος. Μέχρι στιγμής είδαμε τον Δικέφαλο να ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό που θέλει να πετύχει. Εκτός από τον ΟΦΗ(άτυχος) και την ΑΕΚ (ανύπαρκτος), ο ΠΑΟΚ μπορεί σε ορισμένα ματς να είχε διαστήματα όπου δεν απέδιδε αυτό που θέλουμε αλλά πρέπει να γνωρίζουμε, γιατί είναι σχεδόν αυτονόητο, ότι καμία ομάδα δε μπορεί να παίζει 100 λεπτά πιεστικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο.

Συμπερασματικά ο κ. Λουτσέσκου έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πετύχει στο αγωνιστικό κομμάτι. Όμως ακολουθούν μεγάλες διαφοροποιήσεις αφού φεύγουν κάποιοι παίκτες λόγω Εθνικών ομάδων τη στιγμή που ήδη επιβάλλεται να καλυφθούν κενά ή ακόμη και η θέληση για να ισχυροποιηθεί περισσότερο ο Δικέφαλος για πρωτάθλημα αλλά και Ευρώπη. Συμπερασματικά ο σημερινός αγώνας είναι ένα σκαλοπάτι από μια ψηλή σκάλα την οποία πρέπει να ανεβούμε για να πετύχουμε. Καλό είναι να μην σκοντάψουμε!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.