Από το Βελιγράδι ξεκινάει το ταξίδι της Εθνικής σήμερα και τελειώνει με ένα μετάλλιο στο Βερολίνο στις 18/9!

Στέλιος Παρθενάκης25 Αυγούστου 2022

Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν έναν καθαρά μπασκετικό Σεπτέμβρη με την Εθνική να είναι στο επίκεντρο ύστερα από χρόνια.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει βάλει στόχο ένα μετάλλιο με την Εθνική από σήμερα και για 25 περίπου ημέρες τα μάτια θα είναι στραμμένα στην «επίσημη αγαπημένη». Μπορεί να μην είμαστε παρόντες από κοντά, αλλά θα είμαστε παρόντες και θα καταγράφουμε την προσπάθειά της από το μετερίζι μας το δημοσιογραφικό.

Παπαπέτρου και Παπαγιάννης κάνουν προσπάθεια να είναι έτοιμοι, αλλά αυτή η Εθνική είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Με Ιτούδη στον πάγκο και όλους πρωτοκλασάτους Ελληνες παρόντες η Ελλάδα ξεκινάει σήμερα ένα μεγάλο και ωραίο μπασκετικό ταξίδι.

Μπασκετική πανδαισία στο Βελιγράδι κόντρα στη Σερβία του Γιόκιτς και την Κυριακή με το Βέλγιο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Η Εθνική θα ήθελε να ταξιδέψει πλήρης στο Βελιγράδι και να μην έχουν ταλαιπωρηθεί σημαντικά στελέχη της (Σλούκας, Παπαπέτρου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννης), όμως δεν μπορεί παρά να ζήσει με τις δυσκολίες καθώς τέτοιες αντιμετωπίζουν φέτος οι περισσότερες ομάδες που θα συμμετάσχουν στο EuroBasket.

Θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω οι δυο (μη Αμερικανοί) παίκτες που έχουν αναγάγει σε ρουτίνα τα βραβεία του MVP της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ, μοστράροντας στη συλλογή τους τέσσερα (2+2) από δαύτα στις ισάριθμες τελευταίες σεζόν.

Ακολουθεί το Μιλάνο και το Βερολίνο, όπου θα γίνει η τελική φάση.

Όλες οι ομάδες έχουν απώλειες, οπότε ας μην κάνουμε παράπονα. Ο Δημήτρης Ιτούδης ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει, για να πάρει το 100% των παικτών μας.

Η Σταρκ Αρένα θα είναι απόψε κατάμεστη. Το σημερινό ματς είναι ένα σημαντικό αγωνιστικό τεστ για την Εθνική, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με στόχο ένα μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ. Σερβία και Ελλάδα άλλωστε είναι στα φαβορί για τις πρώτες θέσεις…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.