Από τα έγκατα της γης στον έβδομο ουρανό!

Αρις Νικολάκης02 Δεκεμβρίου 2023

Δίχως ουδεμία- έστω κι ως υποψία – σκέψη για ευλογία, στα γένια μας... Ειλικρινά. Μακριά από εμάς αυτά…Θέλουμε, να θυμίσουμε δύο, πρόσφατα παρελθούσες, αναφορές μας…

«Άϊντραχτ: Φαβορί. ΠΑΟΚ: Αουτσάιντερ. Στα λόγια. Έτσι;», η μία.

«Δεν πάει ο ΠΑΟΚ πρόβατο επί σφαγή στης Άϊντραχτ το… μαντρί», η άλλη.

Να σας πούμε ψέματα, πως δεν τις χαρήκαμε; Δε σας λέμε. Τις χαρήκαμε αλλά δεν ανακαλύψαμε και την Αμερική συνάμα, με αυτές.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης παρά τη βαθιά υπόκλιση της στην ελληνική, παραμένει ομάδα ανωτέρου επιπέδου. Κι η διαφορά τους δεν είναι απλά, στο Χρηματιστήριο τηςtransfermarkt. Στα 188 εκ. ευρώ η Άϊντραχτ, στα 64 ο ΠΑΟΚ! Αφήστε που – όπως εύστοχα ανέφερε ο Ραζβάν Λουτσέσκου – είναι η «εστεμμένη» του Γιουρόπα Λιγκ. Τούτο το γεγονός και μόνον διευρύνει τις διαστάσεις της συγκλονιστικής νίκης, τού άθλου του ΠΑΟΚ στην Φρανκφούρτη.

Με λίγα λόγια; Τo 1-2 στην …αετοφωλιά τουWaldstadion δε σημαίνει πως ο «δικέφαλος» κατέστη φυσικά, καλύτερη ομάδα. Τι σημαίνει; Πολύ απλά σημαίνει πως…

• Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε την ταυτότητα του Ντίνο Τοπμέλερ με διαχείριση (κατά κανόνα, τουλάχιστον), του αγώνα για σεμινάριο.

Ο (σχετικά… άσημος) Ντομινίκ Κοτάρσκι άφησε τον διάσημο Κέβιν Τραπ να φάει την σκόνη του σε ό,τι αφορά την επίδραση τους στον αγώνα.

• Έλειπε από την (κατά κανόνα, έτσι;) άγευστη Άϊντραχτ η γεύση του παλιού καλού κρασιού (ακούει στο όνομα… Τάισον) την οποία είχε ο ΠΑΟΚ.

• Ο gamechanger (κατά πως το λένε στα χωριά μας…) Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν στη μία πλευρά, στην ορθή, πλευρά του «μετώπου».

• Περίσσευε στον ΠΑΟΚ το ασίγαστο πάθος του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Η …ολική επαναφορά (τα λέγαμε σχετικά τις προάλλες) του διεθνούς Σέρβου διέγειρε την … ευτοκία της ομάδας του.

• Κι η τύχη δε γύρισε πάλι, την πλάτη στον ΠΑΟΚ. Αν κι στο 85ο λεπτό δεν ήταν άτυχη η Άϊντραχτ. Ανίκανος ήταν ο Ομάρ Μαρμούς προ κενής εστίας σημάδεψε τα νυκτοπούλια (που να βρεθούν εκείνη την ώρα περιστέρια, για να σημαδέψει;)…

Τώρα, τι έκανε ο Ρουμάνος προπονητής; Κι εμείς αποδώσαμε (έργο Ραζβάν Λουτσέσκου. Χριτς,χρατς…) σε αυτόν τη συγκλονιστική νίκη, τον άθλο του ΠΑΟΚ.

Κατ’ αρχήν διάβασε εξαιρετικά την Άϊντραχτ. Το έδειξε… Φάνηκε από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα. Το διάβασμα του ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος του 1-2! Εντάξει. Υπήρξαν και κάποιες (…λίγες) χρονικές περίοδοι που οι γηπεδούχοι δεν παιζόταν αλλά… ο προπονητής των φιλοξενούμενων σε όλες τις άλλες είχε την ταυτότητα του ομολόγου του στο τσεπάκι του. Στη συνέχεια ρίσκαρε με την …καταδρομική στρατηγική του. Μόνον ο πράσινος μπερές του έλειπε. Κι όσοι υπηρετήσατε την Πατρίδα γνωρίζετε. Για τους καταδρομείς (με τα ΛΟΚ μεγαλώσαμε εμείς…), ο τολμών νικά! Μετά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έπαιξε, στην έδρα της γερμανικής ομάδας για να νικήσει η ελληνική. Και τέλος, όταν άρχισε να γκρεμίζεται (μετά το 1-1) το οικοδόμημα του, το ανοικοδόμησε πάραυτα με τις αλλαγές του. Εξάλλου Γιάννης Κωνσταντέλιας και Μπράντον Τόμας ήταν άμεσοι εμπλεκόμενοι στο 1-2! Αυτά έκανε ο Ρουμάνος προπονητής.

Όπως τον ρίχναμε στα έγκατα της γης για τα πλείστα όσα στραβά και ανάποδα πέρσι και πρόπερσι… Τον ανεβάζουμε στον έβδομο ουρανό για τα ορθά και καλά εφέτος.

Για να επαναλάβουμε εδώ, πως η εφετινή λάμψη του ΠΑΟΚ δεν αφήνει στην σκιά της τις σκιές του πέρσι και πρόπερσι. Όχι για τίποτε άλλο αλλά… Για να καθίστανται τα παθήματα, μαθήματα. Και για να τα λέμε τα πάντα, όλα.

ΥΓ : Απίστευτο αλλά αληθινό. Στα Σκόπια ουκ ολίγοι πιστεύουν – το λένε και δημόσια - πως η Ελλάδα κατέχει εδάφη τους! Τούτο δε, επειδή θεωρούν (κι οι πέτρες γελούν) εαυτούς ως Μακεδόνες, κληρονόμους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΥΓ 2 : Από την πολλή πλύση εγκεφάλου αυτών των ουκ ολίγων… Ο εγκέφαλος τους παπάρα έγινε!

ΥΓ 3 : Συγχαρητήρια στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ! Είναι ιερή εθνική παρακαταθήκη το μνημείο «Αθανάτων του Έθνους» με 121.692 πεσούσες και πεσόντες υπέρ βωμών κι εστιών. Ο στρατηγός Φλώρος κρατά άσβεστη την φλόγα σεβασμού στην μνήμη όσων έδωσαν την δική τους ζωή, για να έχουμε την δική μας…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.