Άρης: Από αυτούς περιμένει περισσότερα ο Μάντζιος

Βασίλης Βλαχόπουλος30 Σεπτεμβρίου 2023

Την Κυριακή ολοκληρώνεται η πρώτη περίοδος αξιολόγησης του υπάρχοντος υλικού του Άρη και η αλήθεια είναι ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν έχουν… πάρει καλό βαθμό καθώς οι απαιτήσεις είναι συντριπτικά μεγαλύτερες συγκριτικά με αυτά που έχουν προσφέρει.

Προφανώς, ο καθένας εξ’ αυτών μπορεί να καταθέσει επιχειρήματα και να στηριχθεί είτε στην ελλιπή προετοιμασίας, είτε στην καθυστερημένη ενσωμάτωση στην ομάδα ή ακόμη και σε προβλήματα τραυματισμών τα οποία λειτούργησαν ανασταλτικά της κατεύθυνσης ουσιαστικής ένταξής του στην ομάδα. Ωστόσο, υπάρχει και η αγωνιστική απαίτηση του τεχνικού επιτελείου. Για παράδειγμα, παρότι η μεταγραφή του Νταβίντ Μόμπερκ Κάρλσον ήταν από τις πιο ηχηρές του καλοκαιριού, μέχρι στιγμής, ο Σουηδός επιθετικός δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες κανενός. Είναι αλήθεια ότι ταλαιπωρήθηκε από μικροτραυματισμούς αλλά στους εννιά αγώνες που έπαιξε σε Ευρώπη και Ελλάδα δεν πρόσφερε γκολ ή ασίστ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός της επιλογής του Σάπι Σουλεϊμάνοφ στους τελευταίους αγώνες και κυρίως η μεταγραφή παίκτη που αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά της επίθεσης.

Στην αριστερή πλευρά της άμυνας, ο Ακης Μάντζιος δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από τις επιδόσεις κανενός εκ των Ματαρίτα-Φεράρι. Ο πρώτος χρειάστηκε να εκτίσει ποινή τεσσάρων αγωνιστικών, συνολικά όμως δεν έχει δείξει κυριαρχικές διαθέσεις στην πτέρυγα που αγωνίζεται. Είναι επιθετικογενής, ομοίως και ο Φεράρι ο οποίος δεν επιλέχθηκε σε κανένα από τα δύο μεγάλα παιχνίδια (με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό) γιατί προφανώς εκτιμάται ότι δεν προσφέρει ασφάλεια στα μετ’ όπισθεν. Αν οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες δεν ανεβάσουν την απόδοσή τους, τότε οι «κίτρινοι» θα χρειαστεί να κοιτάξουν και γι’ αριστερό μπακ στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, κάθε περίπτωση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Ο Μάντζιος περιμένει τον Ζαν Ζουλ συνυπολογίζοντας το διάστημα της απουσίας του λόγω τραυματισμού. Προς το παρόν δεν τον έχει αξιολογήσει κι αυτό είναι λογικό. Το ίδιο ισχύει για τον Νέβεν Τζούρασεκ ο οποίος έχασε σημαντικό διάστημα λόγω τραυματισμού. Ο Ρούμπεν Πάρντο επίσης δεν μπορεί να αξιολογηθεί ακόμη γιατί ήταν από τους τελευταίους που ενσωματώθηκαν. Αντιθέτως, ο Ντομαγκόι Πάβιτσιτς θα πρέπει να πείσει τον προπονητή του. Ο Κροάτης μέσος αποκλείστηκε από τις τελευταίες αποστολές γιατί δεν έχει ικανοποιήσει με την παρουσία του.

Στα επιθετικά άκρα, είναι ξεκάθαρο ότι ο Τζόναταν Μενέντες έχει κερδίσει τον προπονητή του με την τακτική πειθαρχία του ενώ το επίπεδο των απαιτήσεων θα ανέβει σταδιακά και για τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ. Σε ότι αφορά τον Αλβαρο Ζαμόρα, η εκτίμηση που επικρατεί είναι ότι πρόκειται για έναν «άγουρο» παίκτη ο οποίος έχει τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά θα χρειαστεί χρόνο για να αποκτήσει τακτική πειθαρχία. Είναι φανερό επίσης ότι η ομάδα έχει αποφασίσει να του τον δώσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.