Απίθανος Ντεσπόντοφ, βράχοι Σβαμπ, «Κούλιε» και μεγάλη νίκη

Γιώργος Καστάνης22 Σεπτεμβρίου 2023

Τα “χρειάστηκε” ο ΠΑΟΚ στο Ελσίνκι, αφού σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο και έμεινε πίσω στο σκορ, έπρεπε να κάνει μία αντεπίθεση διαρκείας για να εξασφαλίσει την πρώτη του νίκη στους ομίλους του Conference που είναι υπερπολύτιμη από όλες τις απόψεις.

Πέτυχε τον στόχο του, με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Κίριλ Ντεσπόντοφ που ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Από δική του ασίστ, εκτέλεση φάουλ, ο Κουλιεράκης ισοφάρισε με κεφαλιά νωρίς στο 54ο λεπτό, ενώ με δικό του γκολ ο Βούλγαρος άσος ανέτρεψε πλήρως το αρνητικό αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου. Και γκολ και ασίστ και πίεση ψηλά, αποτελούσε την μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα. Άξιος συμπαραστάτης σε απόδοση ο Στέφαν Σβαμπ. Κέρδισε κατά κράτος όλες τις “μονομαχίες” από τους αντιπάλους του, ήταν αποτελεσματικός στα αμυντικά του καθήκοντα, δημιουργικός και έδειξε πως αξίζει να έχει μία μόνιμη θέση στη μεσαία γραμμή.

Εξαιρετικός, για να μην τον αδικήσω ήταν και ο Κουλιεράκης. Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε (με καρφωτή κεφαλιά), αλλά η όλη απόδοσή του που τον έκανε να διακριθεί.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο “ψάχνονταν” γιατί οι παίκτες του έπρεπε να συνηθίσουν πως πρέπει να αγωνιστούν στον συνθετικό χλοοτάπητα του γηπέδου της Ελσίνκι. Πέρασαν 45 λεπτά είναι η αλήθεια, ίσως από ένα σημείο και μετά να έδωσαν περισσότερο χώρο στους αντιπάλους τους, όμως το τελικό αποτέλεσμα μετράει και η προσπάθεια που ήταν επιτυχημένη στο δεύτερο μέρος.

Ο Δικέφαλος ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του έκαναν ότι ήθελαν τους αντιπάλους τους και επιβραβεύτηκαν με μία νίκη που θα αποδειχθεί κομβική για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ας μην ξεχνάμε, πως ο ΠΑΟΚ κέρδισε την πρωτοπόρο του Φινλανδικού πρωταθλήματος, που σπάνια χάνει στην έδρα της. Ας αναλογιστούμε πως με αυτή την νίκη και εφόσον αξιοποιήσει το πρόγραμμα που έχει μπροστά του, μπορεί να συνεχίσει στην Ευρώπη και τον Χειμώνα. Κυρίως είναι μία νίκη ψυχολογίας και ουσίας μετά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στο Πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.