Απίστευτος «Ντέλιας», γκολάρα Αντρίγια και μεγάλο διπλό

Γιώργος Καστάνης25 Σεπτεμβρίου 2023

Διά πυρός και σιδήρου πέρασε ο ΠΑΟΚ από την δύσκολη έδρα του ΠΑΣ στα Ιωάννινα, κατάφερε να κερδίσει με σκορ 3-1 και να διατηρήσει το δικαίωμα της ισχυρής διεκδίκησης στον θεσμό του πρωταθλήματος. Εάν έχανε και άλλους βαθμούς θα είχε πρόβλημα. Τώρα, με το τρίποντο που πέτυχε, ο ΠΑΟΚ μπορεί να συνεχίσει με πάθος στην διεκδίκηση.

Ο Κωνσταντέλιας ήταν πραγματικά απίστευτος. Δύο γκολ, το δεύτερο ειδικά ήταν χάρμα ιδέσθαι, το οποίο μάλιστα σημειώθηκε και κόντρα στην ροή του αγώνα. Και το αναφέρουμε, διότι μετά το γκολ της ισοφάρισης από τον Παμλίδη, η πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι ήταν ασφυκτική. Ο Ντέλιας ήταν υπέροχος, πέτυχε φανταστικό γκολ και έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Αντρίγια με ένα ονειρώδες γκολ από ασίστ του Σαμάτα. Βέβαια για να φθάσουμε σε αυτό το τελικό 3-1 υπέρ του Δικεφάλου, η άμυνα πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές.

Σε όλες σχεδόν τις στημένες φάσεις που εκτελούσαν οι παίκτες του ΠΑΣ, η άμυνα του ΠΑΟΚ αισθανόταν πολύ έντονη πίεση. Πολλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους που είχαν κυριαρχήσει στο ψηλό παιχνίδι. Το πρόβλημα δημιουργούνταν με τον Μεϊτέ που δεν ήταν αποτελεσματικός στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά και την κακή συνεργασία των Κεντζιόρα και Νάσμπεργκ στα μετόπισθεν.

Ειδικά στο πρώτο εξαλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΣ έχασε πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Ευτυχώς με την είσοδο του Σβαμπ αντί του Μεϊτέ και του Κουλιεράκη αντί του Κεντζιόρα (και οι δύο αλλαγές λογίζονται ως αναγκαστικές βέβαια) διορθώθηκε αισθητά η εικόνα της ομάδας στα μετόπισθεν.

Από τα σημαντικά στοιχεία, είναι και το γεγονός ότι σε δεύτερο σερί παιχνίδι εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ πέτυχε τρία γκολ. Ακόμη αυτή ήταν η πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Πρωτάθλημα και η πρώτη του Λουτσέσκου στα Ιωάννινα από την ημέρα που επέστρεψε στην ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία σούπερ νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ επικίνδυνο που μπορεί να κάνει την ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Με απίστευτο τον Ντέλια, με γκολάρα Αντρίγια πέτυχε ένα μεγάλο διπλό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.