Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στην πολιτική σκηνή της χώρας. Εν όψει των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου, προκάλεσε αρνητική εντύπωση, η απόφαση του νυν Ευρωβουλευτή Νίκου Φαραντούρη να καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για
όσους δεν το θυμούνται, το 2020, ο Νίκος
Φαραντούρης, ως τότε μέλος της
Επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού,
είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ
στην δεύτερη εθνική κατηγορία για το θέμα της δήθεν πολυιδιοκτησίας. Συνέδεσε, χωρίς να
παρουσιάσει ο ίδιος και η επιτροπή του επαρκή στοιχεία, τον ΠΑΟΚ με την Ξάνθη.
Θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ δεν υποβιβάστηκε, τιμωρήθηκε με αφαίρεση επτά βαθμών μετά την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας, έχασε το Πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό (πριν από την αφαίρεση βαθμών ο Δικέφαλος ήταν πρώτος στη βαθμολογία).
Όταν ο ΠΑΟΚ διεκδίκησε την δικαίωσή του στο CAS, πανηγυρικά του επιστράφηκαν οι επτά βαθμοί και το θέμα που υποτίθεται έπρεπε να εξεταστεί εκ νέου από την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, δεν εξετάστηκε εκ νέου. Κυρίως διότι η απόφαση του CAS ήταν δεσμευτική και για τα εγχώρια όργανα και δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ανατραπεί.
Τώρα, ο Νίκος Φαραντούρης, ο οποίος ελαφρά τη καρδία, τότε, υποβίβασε τον ΠΑΟΚ, ζητά τις ψήφους των πολιτών που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, για να αναδειχθεί πρόεδρος.
Έχει κάθε δικαίωμα. Στην πλέον δημοκρατική χώρα του κόσμου ζούμε. Όμως, για εκείνο το ανεπανόρθωτο λάθος του, εκείνη την κάκιστη και χωρίς ουσιαστικές αποδείξεις εισήγηση του, μετά από όλα όσα έγιναν, δεν είχε την ευθιξία να ζητήσει μία απλή συγγνώμη. Προκάλεσε μία τεράστια αναστάτωση στην μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ (δικαιώθηκε από το CAS σε όλα τα επίπεδα), ουδέποτε όμως αναγνώρισε εκείνο το πολύ μεγάλο σφάλμα του. Γιατί; Δεν θα έπρεπε να πει έστω μία απλή συγγνώμη; Ή απλά ότι έσφαλε;
Η παραίτηση του από την ΕΕΑ και η προσφυγή του ΠΑΟΚ στο ΣτΕ
Ο Φαραντούρης σύνδεσε το όνομά του με την απόφασή - σκάνδαλο για την δήθεν πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ - Ξάνθης, αφού ήταν ανάμεσα στα τρία μέλη που ψήφισαν ότι υπήρξε παράβαση, ενώ έγινε μέλος της ΕΕΑ, κατόπιν επιλογής του Λευτέρη Αυγενάκη δύο ημέρες πριν αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης, όπως και ο Ν. Τζουλάκης, ο οποίος επίσης ψήφισε ότι υπήρξε παράβαση.
Τον Ιούνιο του 2020 ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο στο ΣτΕ ζητώντας να κρίνει παράνομο το διορισμό του Νίκου Φαραντούρη στην ΕΕΑ, επειδή δεν πληρούσε τα τυπικά προσόντα, ενώ οι άνθρωποι του "δικεφάλου" είχαν καταγγείλει τις επαγγελματικές σχέσεις που είχε ο Φαραντούρης με το δικηγόρο του Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Τζουγανάτο κάνοντας λόγο για «άρρηκτη σχέση Τζουγανάτου - Φαραντούρη με την οποία θα πρέπει να ασχοληθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας ηλεκτρονικού εγκλήματος».