Απειλώντας αλλά και εκβιάζοντας απαιτούν και εισπράττουν εύνοια

Δημήτρης Μπούζας21 Φεβρουαρίου 2024

Ασφαλώς και βλέπουμε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Το να το διεκδικούν τέσσερις ομάδες και να μην είναι γνωστό και σίγουρο ποιος θα είναι ο πρωταθλητής, πριν ακόμη ξεκινήσει, όπως τόσα χρόνια με την θρυλική παράγκα και τους κάλπικους (τους περισσότερους) τίτλους, είναι κάτι που κανείς δεν αμφισβητεί. Όμως και σε αυτή την ιδανική - κατά κάποιο τρόπο – διεξαγωγή, δυστυχώς είσαι υποχρεωμένος να σταθείς σε κάποιες επισημάνσεις που απογοητεύουν. Η πιο σοβαρή κατά την ταπεινή μας άποψη είναι ο «τρόπος» με τον οποίο συμπεριφέρονται συγκεκριμένοι από τους ανταγωνιζόμενους διεκδικητές.

Κι όταν λέμε τρόπος αναφερόμαστε σε μία μεθόδευση παλιάς κοπής και αλήστου μνήμης, η οποία αποδεδειγμένα αποδίδει. Η συνταγή θεωρείται πετυχημένη και ως εκ τούτου αναμενόμενη η επανεμφάνιση της και στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Είναι αλήθεια πως δεν χρειάζονται πολλά λόγια, ούτε και νέες επιπρόσθετες τεκμηριώσεις, από τη στιγμή που το «γεγονός» μιλάει από μόνο του και μάλιστα πιο έντονα από τα παλιά και «ένδοξα χρόνια» του ποδοσφαιρικού μας μεσαίωνα (βλέπε «θείος», «κοκαλιάρης», πατέρας Σπάθας και αποκαλύψεις «ζούγκλας Τριανταφυλλόπουλου). Οι εκφραστές της προκλητικής εξωαγωνιστικής νοοτροπίας με την οποία επιχειρείται και μέχρις ενός σημείου και επιτυγχάνεται αλλοίωσης των συνθηκών της ισονομίας διεκδίκησης διακρίσεων (επί του προκειμένου του τίτλου του φετινού πρωταθλήματος), είναι γνωστή. Άλλωστε θεωρούν τον εαυτό τους τόσο ισχυρό, ώστε να μην υπάρχει λόγος να κρύβονται. 

Πανίσχυροι μιντιάρχες διαθέτοντες στόλους ολόκληρους ΜΜΕ και στρατιές εξαρτημένων με υπαλληλική σχέση δημοσιογράφων, άνετα «διακινούν» σε όλα τα μήκη και πλάτη τις επιδιώξεις και τις επιθυμίες τους. Δεν τους νοιάζει αν εκτεθούν. Τα εκφυλιστικά και απειλητικά μηνύματα τους έχουν σταθερά συγκεκριμένους αποδέκτες. Οι οποίοι ξεκινούν ακόμη και από την κορυφή της Κυβέρνησης, κατρακυλώντας και συμπαρασύροντας χωρίς διάκριση θεσμούς και πρόσωπα που προβάλουν αντιστάσεις. Αλήθεια σκέφτεστε πως μπορούν να νιώθουν ακόμη και οι πιο θαρραλέοι λίγοι διαιτητές, όταν γνωρίζουν εκ των προτέρων τι θα πέσει πάνω στο κεφάλι τους, αν δυσαρεστηθούν τα μεγάλα αφεντικά; 

Το ίδιο και οι όποιοι θεσμοθετημένοι φορείς του ποδοσφαίρου μηδέ εξαιρουμένης και της αθλητικής δικαιοσύνης. Ναι το φετινό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, ελκυστικό και ενδιαφέρον, χωρίς καμία αμφιβολία. Ρίξτε όμως και μια ματιά σε κάποια στατιστικά στοιχεία. Επί παραδείγματι στον πίνακα των κερδισμένων - με τον οποιοδήποτε τρόπο – πέναλτι. Ή στις ακυρώσεις ή επικυρώσεις από το VAR αμφισβητούμενων φάσεων, με τις στραπατσαρισμένες γραμμές και κάποια εκατοστά που επιστρατεύονται για να ευνοηθούν συγκεκριμένοι και να αδικηθούν πάντοτε οι ίδιοι. Πέναλτι με εμβρυουλκό για να ξεκλειδώσουν και να ξεμπλοκάρουν. Αποβολές εκ του μη όντως και καθυστερήσεις ανάλογα με τα αποτελέσματα. 

Δεν θα χρειαστεί πιστεύουμε πολύς χρόνος και μεγάλος κόπος να συμφωνήσετε μαζί μας, στην άποψη ότι και σε αυτό το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα οι γνωστοί – άγνωστοι «μεγάλοι» εκβιάζοντας και απειλώντας, εισπράττουν πάλι εύνοια. Ο χαμένος της υπόθεσης; Ασφαλώς ο ΠΑΟΚ. Τίποτε λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

ΥΓ: Το βράδυ ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα προσπαθήσουν να αναστρέψουν την εικόνα τους, κερδίζοντας παλικαρίσια τον αντίπαλο τους και περνώντας στον τελικό του κυπέλλου. Οι κινήσεις του Ρουμάνου κόουτς μετρημένες, με τον Εκόνγκ να είναι εκτός επειδή ήρθε τραυματίας και τον αποκλεισμό του Τσιγγάρα και του Ράφα Σοάρες για λόγους τακτικής.

ΥΓ2: Βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη ένας εκ των εκπροσώπων του Φαμπιάνο, ο οποίος συζήτησε με τον ποδοσφαιριστή αλλά και με τους ανθρώπους του Άρη. Ο έμπειρος αμυντικός μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι και ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία για νέο συμβόλαιο. Φαίνεται πως υπάρχει σημαντική διαφορά στο οικονομικό, η οποία όμως δεν θεωρείται απαγορευτική και όλα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή για τον Φαμπιάνο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο στόπερ «αρέσει και εντός συνόρων», με ότι σημαίνει αυτό το τελευταίο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.