Απειλητικό στρατιωτικό δίχτυ απέναντι από τη Ρόδο στήνουν οι Τούρκοι

Metrosport Team08 Ιουλίου 2024

Απειλητικό δίχτυ απέναντι από τη Ρόδο στήνουν οι Τούρκοι, προχωρώντας σε άλλη μια κλιμάκωση των προβοκατόρικων ενεργειών της.

Σύμφωνα με τον αμυντικό αναλυτή, Αντιστράτηγο ε.α. Λάζαρο Καμπουρίδη, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ίδρυσε τη 2η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Ακσάζ απέναντι της Ρόδου, με ευθύνη το νότιο Αιγαίο. 

Μάλιστα, ο κύριος σκοπός της εκπαίδευσης σε αμφίβιες επιχειρήσεις είναι να αυξηθούν οι συντονιστικές ικανότητες των μονάδων σε επιχειρήσεις επιφανείας και ξηράς και να διασφαλιστεί ότι είναι προετοιμασμένες για τις δυσκολίες που ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια τέτοιων επιχειρήσεων.

 Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι αμφίβιες μονάδες εξασκήθηκαν σε σενάρια όπως προσγείωση από νερό σε στεριά, υπέρβαση διαφόρων εμποδίων και διάρρηξη των εχθρικών γραμμών.

Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης περιελάμβανε κρίσιμα θέματα όπως η χρήση οχημάτων επιφανείας, η δημιουργία αιγιαλού, η εκκένωση θυμάτων και οι δραστηριότητες υλικοτεχνικής υποστήριξης σύμφωνα με ρεαλιστικά σενάρια πολέμου.  

Όπως αναφέρθηκε, αυτές οι εκτενείς εκπαιδεύσεις αμφίβιων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Büyükkaraağaç ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας και της ικανότητας μάχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και σημειώθηκε ότι παρόμοιες εκπαιδεύσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.