«Απέδρασε» με σπουδαίο διπλό από το «μπλόκο» που του έστησε ολόκληρο το διαιτητικό τιμ!

Δημήτρης Μπούζας02 Σεπτεμβρίου 2024

Ασφαλώς δεν είναι μόνο ο Λουτσέσκου που κατάλαβε από την αρχή του αγώνα ότι κάτι περίεργο και ύποπτο διαγράφονταν στον ορίζοντα του παιχνιδιού. Η ανησυχητική διαίσθηση ήρθε και κατασκήνωσε στην κυριολεξία στο Περιστέρι. Με το ανεκδιήγητο τιμ των διαιτητών, από το πρώτο μέχρι τον τελευταίο, επί 103 λεπτά της αναμέτρησης με ελάχιστες διαφοροποιήσεις και διακοπές, να έχει πιασμένο από τον λαιμό τον ΠΑΟΚ και να απειλεί να τον στραγγαλίσει. 

Απίστευτο κι όμως αληθινό! 

Η ομάδα της οποίας οι παράγοντες δεν χάνουν την ευκαιρία να καυχηθούν ότι είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο και ελέγχουν την «νέα κατάσταση» των πραγμάτων (ΕΠΟ και βάλε), να παρουσιάζονται ανίκανοι να της εξασφαλίσουν τις στοιχειώδεις συνθήκες ισονομίας, αφήνοντας την εκτεθειμένη στις «ορέξεις» και στα «σχέδια» εκείνων που έχουν κάθε λόγο να την βγάλουν εκτός διεκδίκησης του τίτλου! Είναι γνωστό βέβαια ποιοι ελέγχουν επί μονίμου βάσεως την διαιτησία, όπως το ίδιο γνωστό είναι ποια είναι η φύτρα του Ζαμπαλά (παιδί του Μπριάκου και γέννημα της πιο αντιΠΑΟΚτσήσικης Ένωσης, της Ηπείρου). Από την ίδια φύτρα και φάρα και οι επόπτες.

 Όσο για τον διεθνή Σιδηρόπουλο, τα αντιΠΑΟΚτσήδικα αισθήματα του δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Τα έχει αποδείξει σε μεγάλο βάθος χρόνου. Τώρα για το πως προέκυψε ο σχηματισμός του χθεσινού διαιτητικού «εκτελεστικού αποσπάσματος», καλό θα ήταν να ψαχθούν ο πρόεδρος της ΕΠΟ και οι συνεργάτες του. Οι φάσεις που εξέθεσαν την περίεργη και ύποπτη αυτή διαιτητική φάρα είναι αρκετές για να στοιχειοθετήσουν και να επιβεβαιώσουν τις εκτροπές τους. 

Τις ανέφερε ο Λουτσέσκου μια προς μια. Εκεί όμως που φάνηκε ολοκάθαρα το «στήσιμο», ήταν η φάση του κραυγαλέου φάουλ που προηγήθηκε του πέναλτι πάνω στον Μουργκ, με διαιτητή και VARίστα να μην γυρίζουν την φάση πίσω για να το καταλογίσουν. Υπήρξε βέβαια και η άλλη φάση του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ, όπου ο διεθνής Σιδηρόπουλος κατάφερε να δει και να ακυρώσει το γκολ που πέτυχε ο Ζίβκοβιτς σαν φάουλ του Μπάμπα, αλλά δεν είδε ότι πριν από το φάουλ του Μπάμπα, υπήρξε φάουλ επί του Μπάμπα. Ολοφάνερα ο Ροδίτης VARίστας και ο Ηπειρώτης πρώτος, είχαν άριστη συνεργασία και τον ίδιο στόχο.

Εν πάση περιπτώσει και επειδή το πράγμα φωνάζει από μακριά και από μόνο του, ας φροντίσουν λοιπόν οι υπεύθυνοι να ανοίξουν τα μάτια τους, όσο είναι νωρίς. Όσο για το παιχνίδι; Η μετριότητα ξεπεράστηκε κάπως με το ενδιαφέρον και την αγωνία που προέκυψαν τόσο από την ανατροπή της προγραμματισμένης «εκτέλεσης», όσο και με τον χρόνο της διαμόρφωσης του τελικού αποτελέσματος. Οι πρωταθλητές είναι αλήθεια πως δεν ήταν σε καλή μέρα κι επιπρόσθετα ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα από τα όσα επιχειρήθηκαν σε βάρος τους, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

Κάτι που πρέπει να τονιστεί, αυτό είναι ότι για μια ακόμη φορά ο κόουτς «έκανε τα δικά του» όπως επί παραδείγματι χρησιμοποίησε τον νεαρό Σορετίρε που έδειξε πολύ καλά στοιχεία, αλλά και άφησε εκτός βασικού σχήματος τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του, τον Μαντί Καμαρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι για μια ακόμη φορά ο επί μονίμου βάσεως παγκίτης Ντεσπόντοφ, μπήκε και ήταν αυτός που έκανε την μαγική ασίστ (σέντρα χρυσάφι) και ήρθε το πολύτιμο γκολ.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα διπλό σπουδαίο χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση. Η διακοπή που έρχεται πιστεύουμε πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία ανασυγκρότησης, αλλά και σοβαρής και σωστής προσαρμογής όλων των νεοαποκτηθέντων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.