Απαραίτητο φρεσκάρισμα, με στοχευμένες αλλαγές

Γιώργος Στράντζαλης21 Ιανουαρίου 2024

Η υπερπροσπάθεια στον δεύτερο αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ σε συνδυασμό με το ότι ακολουθεί την προσεχή Τετάρτη ο πρώτος αγώνας με αντίπαλο την Νίκη Βόλου για τους “8” του θεσμού, υποχρεώνουν τον Άκη Μάντζιο να μετρήσει τις αντοχές των ποδοσφαιριστών του και να προχωρήσει σε φρεσκάρισμα της ομάδας του μέσα από στοχευμένες αλλαγές στο αποψινό σημαντικό 90άλεπτο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Το βασικό ζητούμενο είναι η φρεσκάδα, αφού υπάρχει μεγάλη καταπόνηση από τα 120 λεπτά που χρειάστηκε να παίξουν αρκετοί ποδοσφαιριστές κόντρα στην ΑΕΚ. Οπότε, να παίξουν οι ίδιοι ένα δεύτερο σερί απαιτητικό παιχνίδι μέσα σε τόσο μικρό διάστημα θεωρείται απίθανο, πόσω μάλλον όταν το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι εξίσου απαιτητικό και κομβικό για τους στόχους της ομάδας. 

Οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στο αρχικό σχήμα έχουν στόχο να δώσουν ανάσες σε κάποιους παίκτες, αλλά κάποιες σταθερές ασφαλώς υπάρχουν και θα διατηρηθούν. Οι δύο στόπερ, Φαμπιάνο και Ρόουζ αφού ο Μπράμπετς βγήκε νοκ άουτ λόγω του τραυματισμού του στον αγώνα Κυπέλλου. Οντουμπάτζο, Νταρίντα και Μορόν επίσης είναι στο αρχικό πλάνο και από εκεί και πέρα, στις υπόλοιπες θέσεις, υπάρχουν ανοικτά μέτωπα. Για παράδειγμα, ο Κουέστα συμπεριλήφθηκε στην αποστολή αλλά εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στη μέση και μάλιστα πιο έντονες από τις προηγούμενες ημέρες. Παρ’ όλα αυτά, ο Ισπανός θέλει να το παλέψει αλλά δεν εξαρτάται από τον ίδιο και η συμμετοχή του θα κριθεί πριν τη σέντρα. Πιθανή είναι η επιστροφή του Φεράρι αντί του Μοντόγια στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπως και η παρουσία του Βερστράτε στη μεσαία γραμμή. 

Ο σκόρερ του τελευταίου καθοριστικού πέναλτι στο ματς με την ΑΕΚ έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, πήρε ψυχολογία και θα πάρει τη θέση είτε του Ντουκουρέ είτε του Τζούρασεκ, με περισσότερες πιθανότητες να καθίσει στον πάγκο να έχει ο Ιβοριανός. Ανάσες χρειάζεται και ο Σουλεϊμάνοφ, που επίσης ήταν καθοριστικός στο παιχνίδι Κυπέλλου. Ο Παναγίδης είναι ένας βασικός υποψήφιος για τα άκρα της επίθεσης, ενώ θέση διεκδικούν και οι Φετφατζίδης, Σαβέριο.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Μπράμπετς, Ζουλ, Ρουπ και οι Ματαρίτα, Δεληζήσης, Χριστοδουλόπουλος, Κάρλσον, Αγοραστός και Κυριαζής. Για πρώτη φορά μετά από διάστημα 3,5 μηνών συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Φραν Βέλεθ, όμως ο Ισπανός δεν είναι ακόμη έτοιμος να πάρει χρόνο συμμετοχής κι αυτό θα γίνει σταδιακά μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ επέστρεψε και ο Πάρντο που μπορεί να αποτελέσει μια εξτρά επιλογή για τον άξονα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.