Απαράδεκτο σχόλιο παρουσιάστριας της ΕΡΤ: «Ευχάριστο ότι δεν πέθαναν άλλοι εκτός από τους 18»

Metrosport Team24 Αυγούστου 2023

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει από το σχόλιο της δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Αλεξάνδρας Δουβαρά, η οποία, αναφερόμενη στις φωτιές που σαρώνουν τη χώρα, δήλωσε ότι «το μόνο ευχάριστο λοιπόν είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς».

Ήδη πολλοί χρήστες του Twitter κάνουν λόγο για απαράδεκτη και ντροπιαστική αναφορά, ενώ πολλοί τονίζουν ότι δεν είναι «ευτύχημα» που δεν πέθαναν Έλληνες, αλλά μόνο άνθρωποι διαφορετικής εθνικότητας.

Παρέμβαση μάλιστα πραγματοποίησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέργιος Καλπάκης.

Η επίμαχη αναφορά

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος ανέφερε: «Το μόνο ευτύχημα, θα μπορούσε να πει κάποιος, γιατί ακόμα δεν έχει έρθει η επόμενη μέρα, να δούμε το μέγεθος της καταστροφής και των περιουσιών και του φυσικού πλούτου...

...το μόνο ευχάριστο λοιπόν είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς».




Η παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση για το ζήτημα πραγματοποίησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέργιος Καλπάκης. «Η οδύνη και η συμπόνια δεν έχουν εθνικότητα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Το μόνο ευχάριστο, λοιπόν, είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή, πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς».

Αυτή η ανατριχιαστική φράση ακούστηκε σήμερα το μεσημέρι από παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ News. Για την ΕΡΤ των κυρίων Ζούλα και Μητσοτάκη οι 18 νεκροί στο δάσος της Δαδιάς δεν ήταν ανθρώπινες απώλειες;

Δεν υπάρχουν λόγια. Το λιγότερο που οφείλει να κάνει η δημόσια τηλεόραση είναι να ζητήσει άμεσα συγγνώμη για αυτή την αθλιότητα.

Καμιά ανθρώπινη ζωή δεν μετράει λιγότερο από άλλες. Η οδύνη και η συμπόνια δεν έχουν εθνικότητα. Τουλάχιστον, αυτές τις κρίσιμες ώρες για την χώρα, ας κρατήσουμε ζωντανό τον ανθρωπισμό μας».


Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.