Απαίτηση οι άμεσες μεταγραφές!

Metrosport Team14 Ιουλίου 2024

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που πέρυσι πήρε ένα πρωτάθλημα μάγκικο, αγωνιστικά απίστευτο, που μπολιάστηκε στην καρδιά και το μυαλό των φιλάθλων. Όπως όλοι θεωρούν, πιστεύουν ακόμη και απαιτούν, είναι ότι η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά και άμεσα. 

Βλέπουμε τον Ολυμπιακό με 7 στόπερ να ψάχνει έναν καλύτερο και έκανε πρόταση για τον Ματίγια Νάστασιτς. Η ΑΕΚ ζητά από τον Άρη έναν από τους καλύτερους παίκτες του, το δεξί μπακ Οντουμπάτζο ενώ ήδη έχει αποκτήσει δυο πολύ καλούς τερματοφύλακες. Ο Παναθηναϊκός έκανε κι αυτός τις δικές του ενέργειες αλλά η επικαιρότητα τριγυρίζει το όνομα του Ιωαννίδη. 

Ο πολύς κόσμος δε γνωρίζει ότι από τα χρήματα που θα αποκτηθούν από τον παίκτη, το 40% θα πάνε στον Κομπότη του Λεβαδειακού και γι’ αυτό δεν πωλείται. Παλαιότερα είμασταν της άποψης ότι ο Δικέφαλος του Βορρά δεν πρέπει η δε χρειάζεται να ασχολείται με το τι κάνουν ή δεν κάνουν οι υπόλοιποι συναγωνιστές και διεκδικητές της πρώτης θέσης. 

Ωστόσο φέτος και μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος χρειάζεται να αναπτύξει μια εντελώς διαφορετική πρακτική όσο αφορά το θέμα των μεταγραφών. Η περυσινή καθυστερημένη ενίσχυση, ως εκ ποδοσφαιρικού θαύματος, απέδωσε στο μέγιστο δυνατό. Φέτος και σ’ αυτό το χρονικό σημείο, ο στόχος έχει αλλάξει εντελώς. 

Στο μυαλό όλων το χρονικό σημείο εντοπίζεται στον τρέχοντα μήνα και τον Αύγουστο όπου ο Δικέφαλος θα διεκδικήσει την είσοδό του στους 36 του νέου συστήματος των πρωταθλητριών. Στα πρώτα φιλικά η εμφάνιση της ομάδος, παρά το γεγονός ότι δε μπορεί να συγκριθεί με το πως θα παίζει ο ετοιμοπόλεμος ΠΑΟΚ, δημιούργησε μια αρνητική χροιά που περιβάλλεται από το ερώτημα «τι μέλλει γενέσθαι». 

Μέσα στο πνεύμα αυτό φαίνεται ότι βρίσκεται και το μυαλό του Ράζβαν Λουτσέσκου ο οποίος δεν συμμετείχε και στη συνέντευξη τύπου της ήττας από την Γκενκ με 1-3. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ βλέπει τον Κεντζιόρα να επανέρχεται, φυσικά ανακουφίζεται και δεν νιώθει ότι κάτι σημαντικό προστέθηκε στο υλικό του. Επίσης καταλήξαμε στο να αποζητούμε την επάνοδο του Μεϊτέ , παρά το γεγονός ότι και αυτός ήταν ένας περυσινός -σχεδόν δεδομένος παίκτης- που τώρα, σχεδόν ορίζει ο ίδιος την επιστροφή του.

Αποδεικνύεται εκ τούτου ότι τα τελεσίγραφα άλλες φορές δημιουργούν αυτό που θέλουν και άλλες φορές οι παίκτες σχεδόν δεν τα δίνουν σημασία. Συνοπτικά θεωρούμε κουραστικό να επαναλαμβάνουμε σχεδόν σε κάθε αρθρογραφία μας την ανάγκη ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη να αποκτήσει 2 παίκτες τουλάχιστον πριν τον τρίτο προκριματικό γύρο. 

Δυστυχώς πιστεύουμε ότι όλα εξαρτώνται από τις πιθανότητες πρόκρισης που θα βάλουν στο μυαλό τους οι υπεύθυνοι μόλις και εάν ο ΠΑΟΚ περάσει από τον δεύτερο γύρο. Αυτονόητο αποτελεί το συμπέρασμα ότι ένας νεοεισελθείς ποδοσφαιριστής, όσο καλός κι αν θεωρείται, μοιάζει με ποδοσφαιρικό στοίχημα. 

Επί παραδείγματι ο ΠΑΟΚ απέκτησε παίκτες τον Ιανουάριο που αμέσως προσέφεραν και άλλους που ενώ έχουν παίξει ακόμη και με την εθνική Ισπανίας (Ότο) δεν έδειξαν τα ποδοσφαιρικά πλεονεκτήματα. Το συμπέρασμα μας είναι ότι εκτός κι αν υπάρξει μια γενική πίεση- που δεν μπορούμε να πούμε αν είναι σωστή τούτη την στιγμή ή όχι- ο Δικέφαλος θα συνεχίσει με Καμαρά προς το παρόν και αν προκριθεί θα αποκτήσει έναν ακόμη. 

Οι φίλαθλοι με τα περίπου 14.000 διαρκείας δείχνουν όχι απλά την υποστήριξή τους αλλά κυρίως την συμπαράστασή τους και τη θέληση να δουν την ομάδα σε ανάλογη με την περυσινή πορεία. Εμείς απλά ελπίζουμε να γίνει μια μεταγραφική έκπληξη, ένα ποδοσφαιρικό μπαμ ώστε να αυξηθούν γεωμετρικά οι ελπίδες και οι πιθανότητες για μια χρονιά σαν την περυσινή.

Y.Γ. Παρακολουθήσαμε τον αγώνα με την Ουνιόν όπου ο ΠΑΟΚ φάνηκε σαφέστατα πολύ πιο βελτιωμένος απέναντι στην Γκενκ– κυρίως στο πρώτο ημίχρονο- που πέρυσι έχασε μόνη της το πρωτάθλημα στο Βέλγιο από την Μπριζ…που αναστήθηκε με ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.