Απαγόρευση συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε γυναίκες αθλήτριες από τους Ταλιμπάν

Metrosport Team09 Ιουλίου 2024

Τρεις Αφγανές αθλήτριες δεν επιτρέπεται από το καθεστώς των Ταλιμπάν να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε καλέσει έξι Αφγανούς αθλητές, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, με την έγκριση της Αφγανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μέλη της οποίας ζουν εξόριστοι. Ωστόσο, η ΔΟΕ παραδέχτηκε ότι δεν συμβουλεύτηκε τους Ταλιμπάν, οι οποίοι δεν έχουν προσκληθεί στους Αγώνες.

Ο αθλητικός εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε:

«Μόνο τρεις άνδρες αθλητές εκπροσωπούν το Αφγανιστάν. O γυναικείος αθλητισμός έχει απαγορευτεί. Επομένως, πώς μπορούν οι γυναίκες να συμμετέχουν στην εθνική ομάδα;». Από τις έξι αθλήτριες, οι τρεις γυναίκες και δύο άνδρες ποδηλάτες και κολυμβητές, ζουν στο εξωτερικό. Ο μοναδικός αθλητής που ζει στο Αφγανιστάν είναι τζουντόκα.

Οι Αφγανοί αθλητές θα αγωνιστούν στους Αγώνες του Παρισιού (26 Ιουλίου - 11 Αυγούστου) με τα χρώματα του προηγούμενου καθεστώτος, μαύρο, πράσινο και κόκκινο, το οποίο ανατράπηκε από τους Ταλιμπάν το καλοκαίρι του 2021 μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων. Η επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία έχει επιβάλει πολλούς και αυστηρούς περιορισμούς στις Αφγανές γυναίκες, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.