Ανύπαρκτος στο πρώτο, ήταν ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο

Γιώργος Καστάνης25 Απριλίου 2023

Ανεξήγητο αυτό που συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ μετά από διακοπές του πρωταθλήματος. Στο πρώτο παιχνίδι που ακολουθεί, πάντα κάνει γκέλα. Και χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν. Συμβαίνει από την έναρξη της σεζόν και είναι επαναλαμβανόμενο το κακό.

Και πάλι στο πρώτο ημίχρονο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ενώ θα περίμενε κανείς να παρουσιαστεί ένας ΠΑΟΚ αποφασιστικός, διεκδικητής και παθιασμένος για την νίκη, εμφανίστηκε μία ομάδα που θύμιζε ΠΑΟΚ μόνο από τις φανέλες. Κακές αντιδράσεις, νωχελικότητα, έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό που πίεσε και έκανε το πρώτο γκολ με τον Μπερνάρ. Ακόμη και αυτός ο κακός ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει εάν ο Αουγκούστο στο 43ο λεπτό δεν έστελνε την μπάλα στο δοκάρι αλλά στα αντίπαλα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ άλλαξε πρόσωπο. Ηταν ΠΑΟΚ. Πίεσε, πάλευαν οι παίκτες του σε κάθε μονομαχία, διεκδικούσαν, ασκούσαν πίεση. Που ήταν αυτός ο Δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο; Δεν υπήρχε, δυστυχώς.

Στην επανάληψη χωρίς να κάνει φάσεις στο μεγαλύτερο διάστημα, είχε την εικόνα της μαχητικής ομάδας που θέλει να φθάσει στην ισοφάριση. Και τα κατάφερε με τον Αουγκούστο στο 85΄. Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πιέσει για το δεύτερο γκολ, ήρθε η λανθασμένη ενέργεια του Αντρίγια που πάτησε το πόδι του Ιωαννίδη και δόθηκε πέναλτι. Σε αυτή την φάση βέβαια, δεν φάνηκε να εξετάστηκε από το VAR εάν παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν σε θέση οφ σάϊντ. Είναι κάτι το οποίο αποτελεί ένα ερωτηματικό για την σωστή χρήση του VAR. To αναφέρουμε διότι στην φάση του πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ και στην συνέχεια εξετάστηκε από τον VAR, εντοπίστηκε ότι στο ξεκίνημά της, παίκτης του Δικεφάλου βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ.

Η πίεση που άσκησε ο Δικέφαλος έως το τέλος ήταν ασφυκτική, χάθηκε η ευκαιρία για να πετύχουν οι παίκτες του το δεύτερο γκολ που θα αποκαθιστούσε την ισορροπία στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχασε, έμεινε 12 βαθμούς πίσω από τον πρώτο και πλέον – δυστυχώς – εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια για να πλησιάσει και να διεκδικήσει. Και αυτό, είναι ομολογουμένως το αρνητικό στοιχείο της υπόθεσης. Ειδικά εν όψει του τελικού του Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.