ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Ο «δήμιος» του Παναθηναϊκού

Metrosport Team14 Σεπτεμβρίου 2024

Την Κυριακή (15/9) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, στις 20:30. Ο Δικέφαλος βρίσκεται στην κορυφή με 9 βαθμούς και 3χ3, ενώ οι «πράσινοι» βρίσκονται στο -5, στους τέσσερις πόντους. Όπως καταλαβαίνει κανείς, αν και βρισκόμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική, το ματς είναι ζωτικής σημασίας για τις δυο ομάδες.

Ο μεν ΠΑΟΚ σε περίπτωση νίκης ξεφεύγει από τους διώκτες του και βυθίζει τον Παναθηναϊκό σε εσωστρέφεια, ενώ το «τριφύλλι» αν καταφέρει και «αποδράσει» με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη θα βροντοφωνάξει σε όλη την Ελλάδα πως πάει για τίτλο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΑΜΙΚΟΝΙΑΝ

Στο χορτάρι της Τούμπας θα πατήσουν αρκετοί παίκτες των δυο ομάδων που μπορούν με μονάχα μία κίνηση τους να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχει και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος διεθνής εξτρέμ του ΠΑΟΚ βρίσκεται στα... καλύτερα του, μετά τη γέννηση του παιδιού του πριν από 20 ημέρες.

Ο εκ των αρχηγών του Δικέφαλου έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό 20 φορές. Μετρά 10 νίκες, επτά ήττες και τρεις ισοπαλίες, με τέρματα 33 υπέρ του ΠΑΟΚ και 25 κατά. Αυτό που τον καθιστά σημείο «κλειδί» για το ντέρμπι της Κυριακής είναι τα έξι τέρματα που έχει πετύχει κόντρα στους «πράσινους»! Κι όχι μόνο τα γκολ, αλλά και οι ασίστ του...

Την πρώτη του σεζόν (2020-2021) με τα «ασπρόμαυρα» δεν κατάφερε να σκοράρει κάποιο τέρμα κόντρα στον Παναθηναϊκό, με την επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου το 2021, ο Σέρβος ξεκίνησε να «χτυπά» τα δίχτυα των «πράσινων» ασταμάτητα.

Όταν έγινε η... αρχή

Η αρχή έγινε τη σεζόν 2021-2022, όταν ο Ζίβκοβιτς σκόραρε στην ήττα 2-1 στη Λεωφόρο. Την επόμενη χρονιά σκόραρε και πάλι στο ίδιο γήπεδο, στην ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ με το εντυπωσιακό και «γεμάτο» 3-0!

Κατά την περασμένη σεζόν, αυτήν που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα της Super League 1, o Αντρίγια «εκτέλεσε» τέσσερις φορές τον Παναθηναϊκό! Ξεκίνησε και πάλι στην αγαπημένη του Λεωφόρο, στο παιχνίδι που έληξε 2-2 με την ισοφάριση στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τον Γερεμέγεβ. Ξανά σκόραρε στο ίδιο γήπεδο, στην ίδια εστία στον άδοξο αποκλεισμό στα πέναλτι.

Μπορεί στα τρία από τα τέσσερα τέρματα, που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό να έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι, ωστόσο η τύχη κάτι χρωστούσε στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και του το επέστρεψε στην Τούμπα, εκεί που ο ίδιος σκόραρε δις στη νίκη 4-1, σε μια βραδιά... όνειρο, που όλοι κατάλαβαν πως ο ΠΑΟΚ επέστρεψε από την «κόλαση» και ήταν έτοιμος πλέον να πάει στο Βικελίδης για να σηκώσει την κούπα στο photo finish! Κι έτσι έγινε...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.